Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αύστηρη προειδοποίηση στο Ιράν
Αύστηρη προειδοποίηση στο Ιράν Εκτύπωση E-mail
17.10.07

Ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε σήμερα ότι οι ηγέτες των κρατών όλου του κόσμου θα πρέπει να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, αν επιθυμούν να "αποφύγουν έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο".

"Έχουμε έναν ιρανό ηγέτη που ανακοίνωσε ότι θέλει να καταστρέψει το Ισραήλ", υπενθύμισε ο Μπούς σε συνέντευξη τύπου στον Λευκό Οίκο, μετά την προειδοποίηση της Ρωσίας κατά κάθε στρατιωτικής δράσης που θα έχει ως στόχο το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

"Για το λόγο αυτό είπα στους ηγέτες των κρατών του κόσμου: αν επιθυμείτε να αποφύγετε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να τους εμποδίσετε να αποκτήσουν τις αναγκαίες γνώσεις για να κατασκευάσουν πυρηνικό όπλο", δήλωσε.

Τιμή 89 δολαρίων για την άμεση παράδοση του βαρελιού του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη.

Με την δημοσιοποίηση της αναφοράς σε "Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο" από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους, σε δήλωσή του σχετιζόμενη με την πολιτική που η Ουάσινγκτον θα ακολουθήσει, έναντι του Ιράν, αλλά και την εξουσιοδότηση που η τουρκική κυβέρνηση έλαβε να κάνει στρατιωτική ενέργεια, αν είναι ανάγκη, κατά των Κούρδων που έχουν οχυρές θέσεις στο βόρειο Ιράκ, η τιμή για την άμεση παράδοση του βαρελιού του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης έφθασε στα 89 δολάρια στις 19.11 ώρα Ελλάδας σήμερα.

Ταυτοχρόνως, η ποικιλία Μπρέντ (βρετανικό πετρέλαιο Βόρειας Θάλασσας) διαμόρφωσε στην αγορά του Λονδίνου για την άμεση παράδοση τιμή 84,43 δολάρια --λίγο κατώτερη από την τελική των 84,49 δολαρίων χθες Τρίτη.

Κατά τους αναλυτές της αγοράς του μαύρου χρυσού, η τιμή είναι διαρκώς ανοδική λόγω των παρουσών "γεωπολιτικών εντάσεων".



e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=643&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 18.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote