Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στο Σημείο Μηδέν ο Ομπάμα
Στο Σημείο Μηδέν ο Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
06.05.11

Το Σημείο Μηδέν, όπου η Αλ Κάιντα προκάλεσε τη μεγαλύτερη καταστροφή το 2001, επισκέφτηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, στη Νέα Υόρκη, και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν.

Λίγα λεπτά αργότερα, στάθηκε σιωπηλός, έκλεισε τα μάτια κι έσφιξε τα χέρια. Στο ίδιο σημείο, εκεί όπου κάποτε στέκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, συνάντησε συγγενείς θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου.
Σχεδόν 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι εκτελεστές του τρομακτικού σχεδίου της Αλ Κάιντα έριξαν τα αεροπλάνα πάνω στους ουρανοξύστες.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ»

«Όταν λέμε ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, το εννοούμε», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα. «Αυτό που συνέβη την Κυριακή, χάρη στο θάρρος των στρατιωτικών μας και το εξαιρετικό έργο των μυστικών μας υπηρεσιών, έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο, αλλά επίσης και στη χώρα μας: όταν λέμε ότι ποτέ δεν θα ξεχάσουμε, το εννοούμε», είπε, αναφερόμενος στην επιχείρηση που κατέληξε στην εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, ιδρυτή και αρχηγού της Αλ Κάιντα.

Ο Ομπάμα, επισκέφτηκε πυροσβεστικό σταθμό πριν μεταβεί στο Σημείο Μηδέν και εξήρε το θάρρος των πυροσβεστών που έσπευσαν στους δίδυμους πύργους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Στη σημερινή τελετή εκλήθη και ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους αλλά δεν θέλησε να παραβρεθεί.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6425&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 06.05.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote