Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δεν θα δοθούν φωτογραφίες του μπιν Λάντεν
Δεν θα δοθούν φωτογραφίες του μπιν Λάντεν Εκτύπωση E-mail
05.05.11

Δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νεκρού Οσάμα μπιν Λάντεν δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δίνοντας τέλος στη σχετική συζήτηση.

Μιλώντας στην εκπομπή "60 λεπτά" του CBS, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι φωτογραφίες δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα, υποστηρίζοντας ότι θα αναζωπυρώσουν τις εντάσεις με τον μουσουλμανικό κόσμο.

Σύμφωνα με απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης που δεν έχει ακόμη μεταδοθεί από το αμερικανικό δίκτυο, ο Ομπάμα δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μπιν Λάντεν έχει σκοτωθεί, πρόσθεσε ωστόσο ότι "δεν θα δώσουμε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες σαν να ήταν κάποιο τρόπαιο".

Σημείωσε σε ότι οι φωτογραφίες- οι οποίες σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους είναι "φρικτές"- θα προκαλούσαν εντάσεις με τον μουσουλμανικό κόσμο.  

Χρήματα ραμμένα στα ρούχα

Στο μεταξύ, ρεπορτάζ της βρετανικής Telegraph αναφέρει ότι ο ιδρυτής της Αλ Κάιντα είχε ραμμένα στα ρούχα του 500 ευρώ και χαρτιά με νούμερα τηλεφώνου τη στιγμή της εκτέλεσης, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά για το αν ανέμενε την επίθεση, αλλά δεν πρόλαβε να φύγει εγκαίρως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα στοιχεία αυτά δόθηκαν κατά τη διάρκεια απόρρητης ενημέρωσης σε μέλη του Κογκρέσου από τον απερχόμενο επικεφαλής της CIA.

Γερουσιαστής που μίλησε ανώνυμα σε ΜΜΕ δήλωσε ότι ο κ. Πανέτα τους είπε πως ο μπιν Λάντεν είχε τόση εμπιστοσύνη στο δίκτυο των συντρόφων του που θεωρούσε ότι θα λάμβανε κάποιου είδους ειδοποίηση πριν από ενδεχόμενη αμερικανική επιδρομή.

"Θησαυρός" τα ψηφιακά αρχεία

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, μετά την εκτέλεση του μπιν Λάντεν οι κομάντος κατάσχεσαν περίπου πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δέκα σκληρούς δίσκους και πάνω από 100 συσκευές αποθήκευσης.

Οι πληροφορίες που θα προκύψουν είναι "θησαυρός" για τις αμερικανικές αρχές στην προσπάθεια εξάρθρωσης της Αλ Κάιντα, καθώς ο επόμενος στόχος θεωρείται τώρα ότι είναι ο δεύτερος τη τάξει στην οργάνωση, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6423&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote