Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πώς σκότωσαν τον «Τζερόνιμο»
Πώς σκότωσαν τον «Τζερόνιμο» Εκτύπωση E-mail
04.05.11
 

Σε...ζωντανή μετάδοση παρακολούθησαν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας την επιχείρηση κατά του Οσάμα μπιν Λάντεν.  Κάμερα κατέγραφε λεπτό προς λεπτό την επιχείρηση στο Αμπονταμπάντ των αμερικανών κομάντος και τη μετέφερε σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη του Μπαράκ Ομπάμα και των συνεργατών του.

Την... περιγραφή των εικόνων είχε αναλάβει ο διευθυντής της CIA Λίον Πανέτα, ο οποίος βρισκόταν σε άλλο γραφείο, επίσης στην Ουάσιγκτον. Η κωδική ονομασία του Οσάμα μπιν Λάντεν ήταν Τζερόνιμο, από τον τελευταίο αρχηγό των Απάτσι.

«Τα λεπτά κυλούσαν σα να ήταν μέρες», επισήμανε ο Τζον Μπρέναν, σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα τρομοκρατίας.

Η περιγραφή του Πανέτα κράτησε αρκετά λεπτά και ολόκληρη η επιχείρηση, 40. «'Εφτασαν το στόχο... Εχουμε εικόνα από τον Τζερόνιμο... Τζερόνιμο ΕΚΙΑ» είπε στο τέλος. Ήταν μια φράση επίσης συνθηματική για τον Εχθρό που Σκοτώθηκε στην Μάχη (Enemy Killed In Action).

«Τον έχουμε» είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Διαφωνούν μουσουλμάνοι κληρικοί για την ταφή

Μουσουλμάνοι κληρικοί στη Σαουδική Αραβία, όπου γεννήθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν, απέρριψαν πάντως τις διαβεβαιώσεις της Ουάσιγκτον ότι ακολουθήθηκε η ισλαμική ιεροτελεστία κατά την απόρριψη και ταφή της σορού του Λάντεν στη βόρεια αραβική θάλασσα.

Οι ίδιοι επιμένουν ότι το γεγονός πως διαβάστηκαν ισλαμικά ιερά κείμενα τα οποία διαβάζονται στις κηδείες, δεν μετριάζει το σοκ που προκαλεί, όπως λένε, ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίστηκαν οι Αμερικανοί τη σορό του.

«Αυτός δεν είναι ο ισλαμικός τρόπος. Ο ισλαμικός τρόπος ορίζει το σώμα να θάβεται στη γη, όπως οι σοροί όλων των άλλων ανθρώπων», επισήμανε ο Σαουδάραβας Σείχης, Αμπντούλ Μοσέν Αλ-Ομπάικαν.

Στο παρελθόν, όταν ένα άτομο πέθαινε πάνω σε πλοίο και δεν ήταν δυνατό να ταφεί στη γη επί μέρες, «τότε το πετούσαν στη θάλασσα με ένα βαρίδιο». «Σήμερα η περίπτωση που αντιμετωπίζουμε είναι διαφορετική. Έχουμε αεροπλάνα, ψυγεία και δεν χρειάζεται να απορρίπτουμε τη σορό στη θάλασσα με τέτοιο τρόπο».



ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6419&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote