Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εθνικό σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής με στόχο 11,8 δισ. ευρώ
Εθνικό σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής με στόχο 11,8 δισ. ευρώ Εκτύπωση E-mail
02.05.11

Κατάργηση 100 εφοριών, δημοσιοποίηση ονομάτων των μεγαλο-οφειλετών και συνεχείς διασταυρώσεις περιουσιακών στοιχείων και φορολογικών δηλώσεων προβλέπει το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη πάταξη της φοροδιαφυγής που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών. Στόχος του προγράμματος η είσπραξη 11,8 δισ. ευρώ έως το 2013. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι επικεφαλής του ΣΔΟΕ αναλαμβάνει ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης.

«Πρώτη φορά μπαίνει συγκεκριμένη στοχοθεσία και χρονοδιάγραμμα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» είπε ο υπουργός Οικονομικών. Οι στόχοι του επιχειρησιακού προγράμματος προβλέπουν την είσπραξη 2,5 δισ. ευρώ το 2011, 4,4 δισ. ευρώ το 2012 και 5,8 δισ. ευρώ το 2013. Το σχέδιο που περιγράφεται σε 99 σελίδες συνοδεύεται από έκθεση για την παραοικονομία η οποία περιγράφει τις πηγές άντλησης των προσδοκώμενων εσόδων. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός εξήγγειλε σειρά μέτρων κατά της φοροδιαφυγής με σημαντικότερα:
-Τις συνεχείς διασταυρώσεις δηλώσεων εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων
-Την πλήρη αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με τη λειτουργία μίας μόνο εφορίας ανά πρωτεύουσα περιφέρειας και την κατάργηση 100 ΔΟΥ, οι οποίες συγκεντρώνουν μόλις το 1% των κρατικών εσόδων. Τρεις χιλιάδες υπάλληλοι εκτιμάται ότι θα μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες.
-Την ίδρυση νέου σώματος για τη βεβαίωση και αναγκαστική είσπραξη εσόδων
-Την ίδρυση Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο υπουργείο Οικονομικών.
-Τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές  για πάνω από ένα έτος και για ποσά άνω των 150.000 ευρώ.

«Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα κατά της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες» δήλωσε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη, Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη, Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή, παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά, και των γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Η. Πλασκοβίτη, Ι. Καπελέρη  και Διομ. Σπινέλλη.


ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6415&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote