Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ραγκούσης: Η συζήτηση για αναδιάρθρωση προκαλεί ζημιά
Ραγκούσης: Η συζήτηση για αναδιάρθρωση προκαλεί ζημιά Εκτύπωση E-mail
01.05.11

«Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση είναι μία συζήτηση που αν μπορούσαμε να την σταματήσουμε, θα την είχαμε σταματήσει προ πολλού. Είναι μία συζήτηση που μόνο ζημιά προκαλεί στην οικονομία, στην Ελλάδα στο σύνολό της.

Μόνο να δυσκολεύει καταφέρνει τις άοκνες προσπάθειες που κάνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση για την επίλυση του μεγάλου εθνικού προβλήματος που είναι το χρέος», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας σε εκπομπή της ΝΕΤ. Παράλληλα, διέψευσε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Ο υπουργός προανήγγειλε εντός του Μαΐου την έναρξη της δημόσιας συζήτησης για το νέο θεσμικό πλαίσιο ελέγχου του πόθεν έσχες των πολιτικών και των οικονομικών των κομμάτων, λέγοντας ότι πλέον δεν θα επικρέμεται καμία σκιά.

«Μέσα στον Μάιο θα ξεκινήσει η δημόσια συζήτηση, η οποία πιστεύω ότι θα επιφέρει τελικά η όλη προσπάθεια αυτή η νομοθετική, τέτοιες αλλαγές και στα οικονομικά των κομμάτων και στον έλεγχο του πόθεν έσχες των πολιτικών, που θα κατατάξει τη χώρα μας στις πιο αναβαθμισμένες από πλευράς ελέγχου, ανεξαρτησίας ελέγχου, ουσίας ελέγχου και ποιότητας ελέγχου στα οικονομικά των κομμάτων και των πολιτικών, ανάμεσα στις χώρες που έχουν τα πιο προηγμένα συστήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το Δημόσιο, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι διαρκώς θα μικραίνει, ενώ γνωστοποίησε ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα είναι έτοιμο πριν το φθινόπωρο και θα αφορά σ' όλους του δημοσίους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ενιαίο μισθολόγιο «θα είναι απλό, δίκαιο και θα επιτρέπει στη δημόσια διοίκηση να λειτουργεί αξιοποιώντας το σύνολο του δυναμικού που διαθέτει. Και να μην είναι ο μισθός εμπόδιο είτε να πάρεις πλεονάζον προσωπικό από μία υπηρεσία είτε να οδηγείς αυτό το προσωπικό σε μία άλλη υπηρεσία που έχει έλλειμμα».

Ο υπουργός σημείωσε ότι «θα κλείσουν οι αποκλίσεις, θα αρθούν οι ανισότητες, άρα θα υπάρξει μία πορεία προς τα κάτω για κάποιες περιπτώσεις αλλά και μία πορεία προς τα πάνω για κάποιες άλλες», προσθέτοντας ότι θα γίνει «από την αρχή, καινούριο μισθολόγιο, το οποίο πολύ λίγο θα μοιάζει με το σημερινό, πιθανόν και ελάχιστα θα μπορούσε να πει κανείς».

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι με την αύξηση σε 40 των ωρών εργασίας θα εξοικονομείται πάνω από 1 δισ. ευρώ ετησίως. «Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι είναι επιβεβλημένη η ανάγκη αύξησης των ωρών εργασίας όταν μάλιστα το αποτέλεσμα ισοδυναμεί με προσλήψεις 45.000 ανθρώπων... αν τις κάναμε ξέρετε πόσο θα κόστιζαν στο ελληνικό δημόσιο; Πάνω από 1 δισ.», δήλωσε.

Σε ερώτηση για τις αποκρατικοποιήσεις και τις αντιδράσεις στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι για οποιοδήποτε θέμα θα υπάρχουν διαφωνίες, όμως η βεβαιότητα ότι συγκεκριμένες κινήσεις οφελούν τη χώρα, δίνει τη βεβαιότητα για την υλοποίησή τους.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης είπε ότι «ο κ. Ραγκούσης προσπάθησε να εμφανιστεί σαν Πόντιος Πιλάτος απέναντι στους συντρόφους του, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που απειλούν να βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι». «Ο κατά τα άλλα συντονιστής της κυβέρνησης, σε ρόλο ανεύθυνου παρατηρητή, παρακολουθεί το μισό ΠΑΣΟΚ να στρέφεται εναντίον του άλλου μισού, που απειλεί να κρατήσει όμηρο την κοινωνία», σχολίασε, μεταξύ άλλων.


nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6412&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 01.05.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote