Αρχική arrow EDITORIAL arrow ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Εκτύπωση E-mail
30.04.11

 

ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Την έντονη διαμαρτυρία τους σχετικά με την νομιμότητα της πρόσφατης επαναληπτικής συνέλευσης των μελών της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, εξέφρασαν τα μέλη της αντιπολιτευτικής ομάδας επικαλούμενοι το άρθρο 17 παράγραφος 4 του καταστατικού που ορίζει τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού, το οποίο παραθέτω ως έχει.

Νόμιμη απαρτία λογίζεται η παρουσία 80 αντιπροσώπων ταμειακώς τακτοποιημένων μελών της Ομοσπονδίας. Σε περίπτωση μη απαρτίας, καθορίζεται αμέσως επαναληπτική Γενική Συνέλευση, με τη διαδικασία της προηγούμενης παραγράφου, εντός δέκα (10) ημερών, το αργότερο. Νόμιμος απαρτία κατά την Επαναληπτική αυτή Γενική Συνέλευση θεωρείται το σύνολο των παρόντων Αντιπροσώπων και όχι ολιγότερο των τριάντα (30).


Ως γνωστό, η προηγούμενη προσπάθεια σύγκλησης της γενικής συνέλευσης έγινε στις 8 Μαρτίου 2011, η οποία λόγω περιορισμένου αριθμού των παρόντων μελών (67) δεν πραγματοποιήθηκε, καθόσον απαιτείτε η παρουσία 80 ταμειακώς τακτοποιημένων μελών της Ομοσπονδίας.


Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη, σε μια από τις τελευταίες Πανομογενειακές συγκεντρώσεις για την παρέλαση, είχε ανακοινώσει δημόσια ότι η συγκεκριμένη επαναληπτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μετά την παρέλαση.


Φυσικά αυτή η ανακοίνωση θα πρέπει να υπάρχει καταγεγραμμένη στα πρακτικά συνεδριάσεων της παρέλασης, όπως επίσης θα πρέπει να υπάρχει και η οποιαδήποτε αντίδραση των παρόντων στο συγκεκριμένο θέμα, η οποία θα αποτελεί και την απάντηση πρός όλους τους σημερινούς επικριτές.


Είναι όμως γεγονός αναμφισβήτητο, ότι τον Μάρτιο η Ομοσπονδία και η επιτροπή παρέλασης, εργάζονταν πυρετωδώς για την διεξαγωγή της εθνικής μας παρέλασης,ενώ σε μόνιμη βάση κάθε Πέμπτη, διεξάγονταν πανομογενειακές συγκεντρώσεις για αυτόν τον σκοπό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για την πραγματοποίηση της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης, όπως επίσης και η απαιτούμενη παρουσία των μελών, οι οποίοι εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στις διεργασίες της παρέλασης, δεν έδωσαν το παρών στην προγραμματισμένη γενική συνέλευση της 8ης Μαρτίου.


Σίγουρα όμως, η πραγματοποίηση της πρόσφατης γενικής συνέλευσης, σύμφωνα πάντα με το καταστατικό, δεν συνάδει με το γράμμα του νόμου, αλλά ούτε και συμβαδίζει με τις εξαγγελίες της παρούσας διοίκησης, οι οποίες αφορούν στην πιστή τήρηση του.


Αντίθετα δίνει την ευκαιρία στην αντιπολιτευτική ομάδα, να προσβάλλει την νομιμότητα της συνεδρίασης και ορθώνοντας το ανάχωμα της παρανομίας, να δημιουργήσει πρόσκαιρες εντυπώσεις που εγείρουν περίεργα ερωτηματικά για τον τρόπο που πολιτεύονται.


Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να μιλάνε για παραβίαση του καταστατικού, οι κατ' επανάληψη βιαστές του, οι οποίοι θα έπρεπε εδώ και αρκετό διάστημα να έχουν απολογηθεί για τα “κατορθώματα” τους, εισπράτωντας τα επίχειρα των πράξεων τους.


Σύσσωμη η ομάδα των υπότροπων βιαστών του καταστατικού, ψάχνει τώρα το ιδανικό καταφύγιο στην ερμηνεία του, προσπαθώντας να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις, ενώ παράλληλα ξεχνάνε μια σειρά απο σοβαρές παραβιάσεις που διέπραξαν στο παρελθόν οι ίδιοι.


Αυτοί που εκβίασαν την εφορευτική επιτροπή των εκλογών του 2010 και απειλούσαν να σφραγίσουν τις πόρτες της Ομοσπονδίας παραμονή των εκλογών, εμφανίζονται σήμερα βασιλικότεροι του βασιλέως και ζητούν απονομή δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα υποδυόμενοι τον ρόλο του κατατρεγμένου, πρωταγωνιστούν στο ψυχόδραμα της μέγιστης υποκρισίας, που σκηνοθετούν οι εξωθεσμικοί λασπολόγοι παρατρεχάμενοι σύμβουλοι τους..


Μόνο που ξέχασαν οι σημερινοί τιμητές, οτι τα δικά τους καραμπινάτα διοικητικά και οικονομικά σκάνδαλα, εξακολουθούν να παραμένουν ατιμώρητα και μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, θα απελευθερώσει όλες τις δύσοσμες μυρωδιές της δικής τους παρουσίας στην διοίκηση της Ομοσπονδίας.


Ας όψεται όμως, η περίεργη στάση αναμονής που τηρεί η παρούσα διοίκηση της Ομοσπονδίας.στο συγκεκριμένο θέμα, η οποία για την ώρα εμφανίζεται αδύναμη να υπερασπιστεί την νομιμότητα και με συνεχείς παλινδρομήσεις, απεμπολεί τις προεκλογικές της υποσχέσεις για διαφάνεια και απονομή δικαιοσύνης..


Ωστόσο η υποστήριξη που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές, απο όλους αυτούς που επιθυμούν την αυτοκάθαρση του οργανισμού, δεν είναι λευκή επιταγή.


Καθόσον εάν δεν ανταποκριθούν στις προεκλογικές τους εξαγγελίες, που αφορούν στον καταμερισμό ευθυνών και στην απόδοση δικαιοσύνης προς πάσα κατεύθυνση, θα αντιμετωπίσουν φυσιολογικά την δυσαρέσκεια τους, η οποία θα σημάνει και την άρση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο τους.


Να σοβαρευτεί λοιπόν η σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας, η οποία παραδόξως πολιτεύεται, ακολουθώντας περιστασιακά κάποια αχρείαστα κακά παραδείγματα του παρελθόντος.


Ηρθε δε η ώρα να αποδείξει, ότι η θαρραλέα αντιμετώπιση των σκανδάλων και η απονομή δικαιοσύνης, αποτελεί μέρος των δυνατοτήτων της, ενώ η εξαγγελθείσα αυτοκάθαρση του οργανισμού, εξακολουθεί να παραμένει ο βασικός της στόχος, όπως επίσης και η αυστηρή τήρηση του καταστατικού..

Σάκης Σερέτης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6409&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 14.05.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων