Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ Εκτύπωση E-mail
29.04.11

Με αμφισβητούμενο τον χαρακτήρα της σαν επαναληπτική γενική συνέλευση, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 26ης Απριλίου, η συνεδρίαση των μελών της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης παρουσία 49 αντιπροσώπων.

Η έναρξη της συνεδρίασης συνοδεύτηκε απο τις παρατηρήσεις 2-3 μελών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι επικαλούμενοι το καταστατικό, ζήτησαν να μην πραγματοποιηθεί η συνέλευση καθόσον δεν υπήρχε η προκαθορισμένη απαρτία των 80 αντιπροσώπων όπως ορίζει ο εσωτερικός κανονισμός του οργανισμού,

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη, η πρόσφατη συνεδρίαση αποτελούσε την επαναληπτική της αποτυχημένης προσπάθειας σύγκλησης των μελών της Ομοσπονδίας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί την 8η Μαρτίου με 67 παρόντες και κατά συνέπεια η παρουσία των 49 αντιπροσώπων που έδωσαν το παρών στο Σταθάκειο την Τρίτη το βράδυ, ήταν μέσα στα πλαίσια που ορίζει το καταστατικό, για την επαναληπτική γενική συνέλευση.

Βεβαίως το καταστατικό ορίζει, οτι η επαναληπτική συνέλευση πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 10 ημερών, γεγονός που δεν έχει καμία σχέση με τις 49 μέρες που πέρασαν, μέχρι την πραγματοποίηση της.

Στην αναφορά που έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, επικαλέστηκε την ανακοίνωση που είχε κάνει κατά την διάρκεια μιας Πανομογενειακής συγκέντρωσης πριν απο την παρέλαση, στην οποία ανέφερε, οτι η επαναληπτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μετά την παρέλαση, λόγω του οτι η προετοιμασία της παρέλασης και ο ερχομός των εορτών θα λειτουργούσαν ανασταλτικά.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην επιτυχία της φετεινής παρέλασης και αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της, εστίασε τις ευχαριστίες του στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ο οποίος όπως πάντα παρέμεινε μέχρι το τέλος της παρέλασης, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους.

Ανέφερε δε την πραγματοποίηση μιας ακόμη Πανομογενειακής συγκέντρωσης για την φετεινή παρέλαση, στην οποία θα δοθεί ο τελικός οικονομικός απολογισμός όπως ορίζει το καταστατικό.
Ευχαρίστησε δε ιδιαιτέρως τους εκπρόσωπους των Ομογενειακών μέσων ενημέρωσης, για την συνεχή κάλυψη και προβολή των εργασιών της παρέλασης.

Ο πρόεδρος ανέφερε επίσης την θέληση της Ομοσπονδίας, να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να καθιερωθεί σε όλη ην Νέα Υόρκη, ο Μάρτιος σαν ο μήνας της Ελληνικής Πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναφερόμενος στην τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης και τα "παρατράγουδα "που σημειώθηκαν εφέτος σχετικά με την ορχήστρα των μουσικών απέναντι απο την εξέδρα των επισήμων, τόνισε οτι δεν θα επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο, ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία, να ξεκινήσουν απο τον επόμενο μήνα οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη της επόμενης παρέλασης.

Ο κ. Τσεκερίδης εκδήλωσε την δυσαρέσκεια του, σχετικά με την μαγνητοφωνημένη διαρροή των συνομιλιών που είχε μια επταμελής ομάδα αξιωματούχων της Ομοσπονδίας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, η οποία εδόθηκε σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, απο κάποιον που μετείχε στην συζήτηση.

“Η πράξη αυτή δεν μας τιμά σαν Ομοσπονδία, αλλά ούτε και σαν πρόσωπα” τόνισε ο πρόεδρος και συνεχίζοντας υπενθύμισε οτι “πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας ο αλληλοσεβασμός και αλλάζοντας νοοτροπία να υιοθετηθεί η γλώσσσα των συνεδριάσεων και όχι η γλώσσα του πεζοδρομίου.
Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να μαλλώνουμε και να βριζόμαστε και μέσα απο τον πολιτισμένο διάλογο, μπορούμε να φτάσουμε σε καλλίτερα αποτελέσματα, προσελκύωντας κοντά μας και την νεολαία ” τόνισε με νόημα,.

Στην αναφορά των επιτροπών που ακολούθησε, ο κ.Απόστολος Σκοτίδας υπεύθυνος της Νεολαίας, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εκδήλωση της 9ης Απριλίου, που πραγματοποίησαν οι Ελληνοαμερικανικοί φοιτητικοί σύλλογοι των Πανεπιστημίων της ευρύτερης περιοχής υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας.
Τα έσοδα αυτής της εκδήλωσης ανέρχονται στο ποσόν των 2.500 δολαρίων, τα οποία θα διατεθούν στα ορφανά παιδιά της ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου.

Ο κ. Σκοτίδας αφού ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την συμπαράσταση της σε αυτή την εκδήλωση, ανέφερε οτι περίπου 250 νέοι συγκεντρώθηκαν στην Ομοσπονδία για να γιορτάσουν την εθνική μας ανεξαρτησία και τόνισε οτι αυτό το δυναμικό, θα συνεχίσει να λειτουργεί κάτω απο την ομπρέλλα της Ομοσπονδίας για τα επόμενα δυο χρόνια , πραγματοποιώντας παρόμοιες εκδηλώσεις, όπου τα έσοδα τους θα διανέμονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Συνεχίζοντας, ανέφερε οτι η επόμενη εκδήλωση της νεολαίας θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο και τα έσοδα της θα διατεθούν πάλι σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο θα αποφασίσει η νεολαία στην επόμενη συνεδρίαση της.

την συνέχεια ο πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής Αθανάσιος Αρώνης αναφέρθηκε στις επιτυχημένες δραστηριότητες της επιτροπής του και τόνισε την εκδήλωση της 21ης Μαϊου, όπου θα πραγματοποιηθεί στην Ομοσπονδία μια έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής, με την συμμετοχή πολλών Ελλήνων και Αμερικανών καλιτεχνών.

Ο κ. Αρώνης ανέφερε επίσης την θεατρική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί απο τον θίασο του κ. Λοϊζίδη στην Ομοσπονδία τον Νοέμβριο, καθώς επίσης και μια ακόμη θεατρική παράσταση με θέμα τον Καβάφη, της οποίας η ημερομηνία ακόμη δεν έχει καθοριστεί.

Υπενθυμίζοντας την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας www.hellenicsocieties.org ο κ. Αρώνης, ανέφερε οτι ανανεώνεται σε καθημερινή βάση και μπορούν όλοι οι συλλόγοι, να στέλνουν πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις τους, οι οποίες θα δημοσιεύονται ,δίνοντας έτσι την ευκαιρία να ενημερώνεται η ομογένεια για τις δραστηριότητες τους.
Κλείνοντας την αναφορά του ο πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής, ζήτησε την συμμετοχή όλων των Ομογενών, τονίζοντας πολύ εύστοχα, οτι “πολιτιστική είναι η επιτροπή που ηγούμε και οχι πολιτική”.
Στην τροποποίηση του καταστατικού αναφέρθηκε ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας, τονίζοντας η αρμόδια επιτροπή στην οποία ηγείται, υιοθέτησε κάποιες προτάσεις της προηγούμενης καταστατικής επιτροπής και παράλληλα εργάζεται συντονισμένα, προκειμένου να φέρει το προσχέδιο του νέου καταστατικού σύντομα εις γνώση των μελών της Ομοσπονδίας, τα οποία θα μπορούν να καταθέσουν και τις δικές τους απόψεις επί των άρθρων,
Δήλωσε δε, οτι σε ενάμισυ μήνα θα έχει ολοκληρωθεί, καθόσον οι αλλαγές που προτείνονται, αφορούν σε λίγα άρθρα και όχι στο σύνολο του.
Μετά απο αυτή την διαδικασία, αναμένεται το προσχέδιο να παρουσιαστεί στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στην συνέχεια στην γενική συνέλευση προς ψήφιση.
Ο κ. Γαλάτουλας ανέφερε οτι το νέο καταστατικό θα είναι πολύ δημοκρατικό και θα παρέχει την δύναμη στο κοινό, ενώ επίσης τόνισε, οτι δεν θα υπάρχουν πλέον αριστίνδην υποψηφιότητες για το διοικητικό συμβούλιο, καθώς όλοι οι υποψήφιοι θα εκλέγονται ονομαστικά απο τους ψηφοφόρους.

H γενική συνέλευση επίσης, ενέκρινε την οικονομική αναφορά του ταμία, η οποία αφορά στο χρονικό διάστημα απο 6 Ιουλίου 2010 μέχρι 31 Μαρτίου 2011, καθώς τα οικονομικά στοιχεία είχαν ελεγθεί απο την αρμόδια εξελεγκτική επιτροπή την οποία απαρτίζουν οι κ.κ. Ιωάννης Χελιώτης, Βασίλειος Πετράτος, Σπύρος Βασιλάκης και Απόστολος Τραμπάκουλος.

Η Έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής αναφέρει οτι ,“ο έλεγχος ήταν ικανοποιητικός χωρίς να υπάρξουν παρατυπίες απο τους υπεύθυνους αξιωματούχους”, ενώ παράλληλα αναφέρει οτι “δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της παρέλασης του 2011,λόγω του οτι δεν έχουν συμπληρωθεί τα απαιτούμενα έγγραφα και ο απολογισμός των εκδηλώσεων”.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6405&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 29.04.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων