Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Εμπορικές σχέσεις με την αντιπολίτευση στη Λιβύη
ΗΠΑ: Εμπορικές σχέσεις με την αντιπολίτευση στη Λιβύη Εκτύπωση E-mail
27.04.11

Οι ΗΠΑ έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για σύναψη εμπορικών συμφωνιών με την αντιπολίτευση στη Λιβύη, για την αγορά πετρελαίου και άλλων προϊόντων φυσικής ενέργειας, από τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων κατά του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι επιτρέπει πλέον στις εταιρείες της χώρας να προχωρήσουν σε συμφωνίες με την αντιπολίτευση στη Λιβύη, που ελέγχει μεγάλο έκταση στο ανατολικό τμήμα της χώρας, εφόσον διασφαλίζεται ότι από τις συναλλαγές αυτές το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι "δεν προσπορίζεται οποιοδήποτε όφελος".

Οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, εξετάζουν τρόπους να ενισχύσουν οικονομικά το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, που έχει συστήσει η αντιπολίτευση με έδρα τη Βεγγάζη, το προπύργιο των αντικαθεστωτικών από την πρώτη μέρα της εξέγερσης, με σκοπό να αποδυναμωθεί το καθεστώς του Καντάφι και να εξαναγκαστεί ο ίδιος να εγκαταλείψει τη χώρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις κατά του καθεστώτος από τις πρώτες ημέρες της εξέγερσης κατά του Καντάφι και των συμμάχων του.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6396&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote