Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Βαν Ρομπάι: Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο
Βαν Ρομπάι: Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο Εκτύπωση E-mail
27.04.11

Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι κανείς δεν δίνει στη χώρα χρόνο για να τιθασεύσει τα δημόσια οικονομικά της, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Εκτίμησε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι αναπόφευκτη.

Σημείωσε ότι το Βέλγιο πήρε στη δεκαετία του 1990 προθεσμία επτά ετών για να μειώσει ένα έλλειμμα της τάξης του 7,5% και η Σουηδία οκτώ χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90.

"Πιστεύω ότι το χρέος της Ελλάδας είναι ανεκτό, αν της δοθεί αρκετός χρόνος για το αντιμετωπίσει. Στην πραγματικότητα, οι αγορές θα έπρεπε να το λάβουν αυτό υπόψη, καθώς δεν ισχύει ότι οι Έλληνες αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους. Όχι μόνο κάνουν δραστική εξυγίανση, αλλά, κυρίως, προωθούν ιδιωτικοποιήσεις αξίας 50 δις ευρώ. Για μια τόσο μικρή χώρα, αυτό είναι γιγαντιαίο", επισήμανε.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η "στατιστική απάτη" που έφερε στο φως το ελληνικό πρόβλημα προκάλεσε κρίση εμπιστοσύνης, με αποτέλεσμα να επιβληθεί ταχύρυθμο πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας.

'Οσον αφορά στην αναδιάρθρωση, είπε πως τα μειονεκτήματα είναι περισσότερα από τα πλεονεκτήματα. Άσκησε κριτική σε όσους "μιλούν υπερβολικά πολύ και με επιπολαιότητα για το θέμα αυτό".

Ερωτηθείς για το αν η "ευρωπαϊκή αλληλεγγύη" έφτασε στα όριά της, σημείωσε ότι οι εταίροι δίνουν δάνεια και όχι δώρα στην Ελλάδα και θα έχουν κέρδος από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ που χορηγούν στην Αθήνα.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6394&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων