Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Φουκουσίμα: «Σφραγίστηκε» η απαγορευμένη ζώνη
Φουκουσίμα: «Σφραγίστηκε» η απαγορευμένη ζώνη Εκτύπωση E-mail
23.04.11

Την απαγορευμένη ζώνη γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα «σφράγισαν» οι ιαπωνικές αρχές, για να αποτρέψουν την επιστροφή δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, που εγκατέλειψαν βιαστικά τα σπίτια τους έπειτα από τη διαρροή ραδιενέργειας.

Φοβούμενοι ότι μπορεί να περάσουν έξι μήνες μέχρι να γυρίσουν στην περιοχή της Φουκουσίμα, χιλιάδες κάτοικοι έσπευσαν χθες στα εγκαταλελειμμένα σπίτια τους, πριν αρχίσει η απαγόρευση, για να πάρουν βιαστικά όσα προσωπικά αντικείμενα μπορέσουν.

Ο αριθμός των ατόμων που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους φτάνει τις 80.000.

Η απαγόρευση εισόδου σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων δεν εφαρμόστηκε πολύ αυστηρά και τώρα οι Αρχές της χώρας αποφάσισαν να σσφραγίσουν την περιοχή.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ενέκρινε προϋπολογισμό ύψους 33 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, που επλήγη από το σεισμό και το τσουνάμι, όπως αναφέρουν εγχώρια ΜΜΕ.

Η πρόταση για την παροχή των πιστώσεων είναι συμπληρωματική στον προϋπολογισμό για το τρέχον οικονομικό έτος (1η Απριλίου-31η Μαρτίου) και θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, το οποίο αναμένεται να αρχίσει να συζητά το θέμα αυτό την 28η Απριλίου.

Το ποσό περιλαμβάνει προβλέψεις για δαπάνες ύψους 10 δισ. ευρώ για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών, 3 δισ. ευρώ για την κατασκευή προσωρινών καταλυμάτων, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν για την αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων, την ενίσχυση της αντισεισμικής τους θωράκισης κ.ά.

Η κυβέρνηση του Ναότο Καν εκτιμά ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό και το τσουνάμι φθάνει τα 210 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι απώλειες των ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι ζημιές από τις διακοπές της ηλεκτροδότησης αλλά και από το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6381&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote