Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κορύφωση του Θείου Δράματος
Κορύφωση του Θείου Δράματος Εκτύπωση E-mail
22.04.11

Με έντονη την αίσθηση της χαρμολύπης -λύπης για το Θείο Πάθος και χαράς για την προσμονή της Ανάστασης, χιλιάδες Χριστιανοί σε όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν την ακολουθία και στη συνέχεια την περιφορά του επιταφίου.

Με το «Η ζωή εν τάφω κατετέθης Χριστέ» και το συγκλονιστικό « Ω γλυκύ μου Έαρ», που ακούστηκε πάνω από τον στολισμένο με λουλούδια της άνοιξης Επιτάφιο, σε όλες τις εκκλησίες του χώρας, οι πιστοί συμμετείχαν στο θρήνο για το Θείο δράμα.

Στην Αθήνα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγείτου, όπου πρωτόστησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εψάλη η ακολουθία και λίγο μετά τις 9 το βράδι ξεκίνησε η τελετή της περιφοράς του Επιταφίου, υπό τους ήχους της μπάντας και την παρέλαση τμημάτων της Τροχαίας, της Αστυνομίας, των Προσκόπων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την Ακολουθία και την Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγείτου παρακαλούθησαν και πολιτικού παράγοντες της χώρας: ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, η βουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βοζεμπέργκ, ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, Ιωάννης Γρίβας, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Πλεύρης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Αύριο, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, θα φθάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» Θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους και από εκεί θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις αεροσκαφών C-130 σε ολόκληρη την επικράτεια.

Στο μεταξύ, στα Γιάννενα παρακολούθησε την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος την Κυριακή θα μεταβεί στην Κέρκυρα και θα γιορτάσει το Πάσχα στο Ναυτικό Σταθμό του νησιού.

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα περάσει τις μέρες του Πάσχα στην Ύδρα, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο, αύριο θα πάει στο Ναύπλιο και την Κυριακή του Πάσχα θα βρίσκεται στην Τρίπολη.

Στην Αθήνα παρέμειναν η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.


ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6380&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote