Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ξαναχτύπησαν οι παπαγάλοι - Εισαγγελική παρέμβαση
Ξαναχτύπησαν οι παπαγάλοι - Εισαγγελική παρέμβαση Εκτύπωση E-mail
21.04.11

Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητώντας να εντοπιστούν τάχιστα οι δράστες του αυτεπάγγελτου διαδικτυακού αδικήματος.

Τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για την σημερινή μεγάλη πτώση που σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την ταυτόχρονη άνοδο των spread των ελληνικών ομολόγων ζήτησε από τον εισαγγελέα το υπουργείο Οικονομικών, διαβιβάζοντας το σχετικό email.

Συγκεκριμένα το ηλεκτρονικό μήνυμα προέρχεται από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας και κάνει λόγο για επικείμενη και αιφνιδιαστική απόφαση για αναδιάρθρωση του χρέους που θα ανακοινωθεί το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

"Παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες" τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

"Επειδή όμως παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2011 που η ελληνική οικονομία «πλήττεται» από φήμες που διακινούνται μέσω email.

Η κυκλοφορία του email αυτού συνέπεσε χρονικά με απότομη και ευρεία κάμψη του Χρηματιστηρίου Αθηνών προς το τέλος της συνεδρίασης, η οποία ωστόσο αποδόθηκε σε συντονισμένες κερδοσκοπικές κινήσεις με στόχο τις τραπεζικές μετοχές.

Την υπόθεση του νέου αυτού ψευτο-email διερευνά η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο mail είχε κυκλοφορήσει και τον προηγούμενο μήνα από δήθεν αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος προειδοποιούσε το πανελλήνιο για αιφνίδια αναδιάρθρωση χρέους την Παρασκευή 25 Μαρτίου.

Τότε, οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν τον αποστολέα στο πρόσωπο ενός... φαναρτζή από το Ηράκλειο, Κρήτης, ενώ τώρα ο αποστολέας είνια trader διεθνούς τράπεζας.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6374&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote