Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στριμωγμένος ο «τσάρος», βάλλει κατά πάντων
Στριμωγμένος ο «τσάρος», βάλλει κατά πάντων Εκτύπωση E-mail
19.04.11

Ο «στριμωγμένος» υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαξίωσε εμμέσως πλην σαφώς τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση και στο κόμμα («λαϊκίστικες φωνές»), λέγοντας ότι «δεν έχει να στείλει κανένα μήνυμα» σχετικά με την κριτική που του ασκείται.

«Ασκώ κυβερνητική και όχι προσωπική πολιτική» υπογράμμισε ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, ενώ αποδοκίμασε και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για τις δηλώσεις του περί αναδιάρθρωσης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του ΔΝΤ το περασμένο Σάββατο (παραβρέθηκαν 28 Ελληνες και ξένοι δημοσιογράφοι), ο υπουργός Οικονομικών «έδειξε» τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση της «Ε» για τις βολές που δέχεται από το κόμμα, από μέλη της κυβέρνησης και στο αν είναι έτοιμος να παραιτηθεί. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις του στο «Σκάι» (εκπομπή «Φάκελοι»), πριν από λίγο καιρό, είχε πει πως «εάν χρειαστούν νέα μέτρα αυτό θα σημαίνει πως εγώ προσωπικά έχω αποτύχει». Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε να απαντήσει περί παραίτησης, θεωρώντας ότι δεν πήρε... πρόσθετα μέτρα. «Δεν κάνω προσωπική δουλειά, αλλά εκφράζω την κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα της οικονομίας. Μιλήσατε για εμένα -είναι άλλο πράγμα το να κάνει κανείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, άλλο να περιορίζει τα ελλείμματα στις ΔΕΚΟ και άλλο να συγκρατεί το μισθολογικό κόστος του δημόσιου τομέα μέσα από μια πολιτική μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις, άλλο πράγμα να μειώνεις καταναλωτικές δαπάνες του Δημοσίου και άλλο να επιχειρείς να διευρύνεις τη φορολογική βάση του Δημοσίου χωρίς να αυξάνεις τον ΦΠΑ».


Ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε ότι στέλνει μήνυμα στους συναδέλφους του, χαρακτηρίζοντας «λαϊκίστικες φωνές» όσους διαφωνούν με την πολιτική που έχει ασκήσει μέχρι σήμερα. «Δεν έχω να στείλω κανένα μήνυμα και σε κανέναν. Επαναλαμβάνω δεν είναι δικιά μου δουλειά. Εκφράζω την πολιτική μιας κυβέρνησης που αποφάσισε να μην αφήσει τη χώρα να στηθεί στον τοίχο, που αποφάσισε να μην αφήσει τη χώρα να χρεοκοπήσει, και η οποία απέναντι σε κάθε αντίσταση που υπάρχει, απέναντι σε κάθε συμφέρον που την αντιμάχεται και απέναντι σε κάθε λαϊκίστικη φωνή που δείχνει παραδείσους που δεν υπάρχουν και δήθεν άλλους δρόμους, χωρίς πόνο και χωρίς πρόβλημα».


Ο υπουργός Οικονομικών «σφύριξε» αδιάφορα όταν του επισημάνθηκε από την «Ε» ότι καλλιέργησε μεγάλες προσδοκίες για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου την περασμένη Παρασκευή, αλλά εισέπραξε μεγάλη αποδοκιμασία τόσο από τις αγορές όσο και από το Χρηματιστήριο, ενώ τα spreads ανέβηκαν κατακόρυφα. «Μήπως βιάζεστε λίγο; Μήπως βιάζεστε να ερμηνεύσετε το πώς κινούνται οι αγορές μέσα σε ένα 24ωρο, όταν οι αγορές δεν έχουν δει καν όλο το πρόγραμμα και αντέδρασαν -όπως δυστυχώς και πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία- πάνω στη γενική τοποθέτηση που έγινε δημοσίως από τον πρωθυπουργό...». Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για άμεση αναδιάρθρωση, η απάντηση ήταν κοφτή και σύντομη: «Η δημόσια συζήτηση για το ζήτημα αυτό δεν βοηθά τη χώρα».


ΕΝΕΤ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6369&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 19.04.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων