Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σόιμπλε: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για την αναδιάρθρωση
Σόιμπλε: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για την αναδιάρθρωση Εκτύπωση E-mail
16.04.11

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν ύστερα από τις δηλώσεις του, όταν ουσιαστικά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε σήμερα λόγο για παρερμηνεία των όσων είπε.

Το συμπέρασμα ότι το Βερολίνο αναγνωρίζει την ανάγκη της Ελλάδας να αναδιαρθρώσει το χρέος της ερμηνεύτηκε «κάπως λανθασμένα», επισήμανε ο γερμανός υπουργός, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Σόιμπλε είχε δηλώσει στη γερμανική εφημερίδα ότι θα χρειαστούν «επιπλέον μέτρα» αν το ελληνικό χρέος δεν κριθεί βιώσιμο, γεγονός που από τις αγορές ερμηνεύτηκε ως δήλωση για αναδιάρθρωση. Οι φόβοι αυτοί που επανήλθαν στο προσκήνιο εκτόξευσαν στα ύψη το κόστος δανεισµού της Ελλάδας που έφτασε σε επίπεδα - ρεκόρ. Τα spreads των 10ετών κρατικών οµολόγων έφτασαν 1.045 µονάδες βάσης. Ταυτόχρονα οι αποδόσεις των διετών κρατικών οµολόγων αυξήθηκαν σχεδόν 1% και διαµορφώθηκαν στο 18,30%, των δεκαετών ανήλθαν στο 13%.

Παράλληλα, ευρωπαίοι αξιωματούχοι έσπευσαν να τονίσουν χθες ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Μάλιστα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν επισήμανε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, εφόσον παραμείνει πιστή στο πρόγραμμα και στο χρονοδιάγραμμά του.

Πάντως, ο Βέρνερ Χόγιερ, υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» είπε ότι «ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα ήταν καταστροφή», σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.  

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6355&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote