Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παπανδρέου: Δεν μπορεί να σηκώνουν όλο το βάρος οι αδύναμοι
Παπανδρέου: Δεν μπορεί να σηκώνουν όλο το βάρος οι αδύναμοι Εκτύπωση E-mail
14.04.11

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα από την πτώχευση, έχοντας στο μυαλό μας ότι δεν μπορεί όλο το βάρος να μεταφέρεται στους πιο αδύναμους, τονίζει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο πολωνικό περιοδικό "Polityka".

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, αφού σημειώνει πως η παγκόσμια κρίση αποκάλυψε κυρίως εσωτερικά προβλήματα της Ελλάδας: τις πελατειακές σχέσεις, την έλλειψη διαφάνειας, τις εξυπηρετήσεις προς τις μεγάλες επιχειρήσεις, τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή από την πλευρά των προνομιούχων, προσθέτει: «Εάν θέλουμε να λειτουργήσει η χώρα, θα πρέπει να είναι δίκαιη».

Επισημαίνει πάντως πως υπάρχει και η παγκόσμια διάσταση, διευκρινίζοντας πως το διεθνές σύστημα διευκολύνει τη λειτουργία των φορολογικών παραδείσων και τη φοροδιαφυγή.

Όπως διευκρίνισε η συγκέντρωση του κεφαλαίου από την ολιγομελή τάξη είναι τεράστια, κάτι που δημιουργεί άγνωστα μέχρι πρότινος προβλήματα και συγκεκριμένα τη δυσκολία μιας μεμονωμένης χώρας να φορολογήσει αποτελεσματικά μια μεγάλη επιχείρηση, διότι τα χρήματα μπορούν να διαφύγουν γρήγορα στο εξωτερικό: «Τα κράτη χάνουν έσοδα. Οι εταιρείες κερδίζουν, δεν καταβάλλουν όμως φόρους».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την πρόταση που συζητείται στους κόλπους της ΕΕ για τη δημιουργία ενός φόρου στις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6352&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote