Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow «Τρίποντα» διχόνοιας
«Τρίποντα» διχόνοιας Εκτύπωση E-mail
17.10.07
Στα γήπεδα του… μπάσκετ μεταφέρεται η σύγκρουση των κυρίων Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Αύριο, την ώρα που ο πρόεδρος του κόμματος θα μιλά στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ, ο διεκδικητής της ηγεσίας θα απευθύνεται στο δικό του κοινό στο κλειστό της Νέας Ιωνίας! «Το θέμα είναι ποιος θα βάλει τον άλλο στα καλάθια», έλεγε χθες κουνώντας το κεφάλι του ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Κοινός αντίπαλος των δύο μονομάχων, βέβαια, θα είναι η Εθνική Ποδοσφαίρου, που εκείνη την ώρα θα αγωνίζεται ενάντια στην Τουρκία. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, πάντως, κομματικά στελέχη εξέφραζαν χθες την ελπίδα «να μη συμπέσουν οι οπαδοί σε καμιά γέφυρα του ηλεκτρικού»! Το διχασμό της βάσης του κόμματος αποτυπώνουν και οι δημοσκοπήσεις. Ο νέος κύκλος που παρουσιάστηκε χθες από τη Metron Analysis και την GPO σε ANT1 και MEGA αντίστοιχα δείχνει ανάκαμψη του κ. Ευ. Βενιζέλου, που κλείνει την ψαλίδα της διαφοράς η οποία τον χωρίζει με τον κ. Γ. Παπανδρέου.

Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίσετε» της GPO το 47% απαντά «τον Γ. Παπανδρέου», το 42,5% «τον Ευ. Βενιζέλο» και το 3,4% «τον Κ. Σκανδαλίδη». Στην προηγούμενη μέτρηση τα ποσοστά ήταν 52%, 42,8% και 4,6% αντίστοιχα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προηγείται και στην παράσταση νίκης, ο αντίπαλός του, όμως, είναι μπροστά σε μια σειρά ερωτημάτων όπως για το ποιος μπορεί να κάνει καλύτερη αντιπολίτευση, να δώσει καλύτερες προοπτικές στο ΠΑΣΟΚ και να νικήσει τη Ν.Δ. και τον κ. Κ. Καραμανλή. Στην έρευνα της Metron Analysis το 49% δηλώνει ότι προτιμά για πρόεδρο τον κ. Γ. Παπανδρέου έναντι του 36% που απαντά

«τον κ. Βενιζέλο» και του 8% που επιλέγει τον κ. Κ. Σκανδαλίδη. Στην προηγούμενη μέτρηση τα ποσοστά των δύο βασικών μονομάχων ήταν 52% έναντι 38%. Για «κίνηση του εκκρεμούς» έκανε λόγο ο κ. Α. Λοβέρδος, ο οποίος περιέγραψε τη διαδρομή «ως μια κίνηση από την οργή στη συμπάθεια και τη λογική».

Ο κ. Γ. Παπανδρέου ξεκινά από το Σαββατοκύριακο πορεία στο λαό -πρώτος σταθμός θα είναι η Λάρισα- προκειμένου να ζητήσει τη στήριξή του για να διασφαλίσει την αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει και το σχέδιό του για την προοδευτική διακυβέρνηση προκειμένου να απαντήσει έτσι στο μέγεθος της καταλληλότητας στην αντιπολίτευση στο οποίο προηγείται ο αντίπαλός του.

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος από εδώ και πέρα δεν θα χάνει ευκαιρία να θέτει τα διλήμματα της αναμέτρησης της 11ης Νοεμβρίου προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι οι εκλογές είναι κοντά. «Δεν υπάρχει μέση λύση, δεν μπορείς να κάνεις βήμα σημειωτόν. Ή πας μπροστά ή πας πίσω. Και θα ήταν τραγικό για το ΠΑΣΟΚ να πάει πίσω», είπε ο ίδιος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Θα επιχειρήσει επίσης να βάλει κατά της αξιοπιστίας του κινήματος των «επαγγελματιών συνδικαλιστών με προσωπικούς θύλακες επιρροής που αναπαράγουν το ρόλο τους και μονιμοποιούνται στις σημαντικές συνδικαλιστικές θέσεις». Θα κατηγορήσει τέλος τον κ. Γ. Παπανδρέου πως άλλα λέει και άλλα κάνει και ότι σε κάθε περίπτωση αυτά που λέει δεν τα εφαρμόζει στον εαυτό του. Ο κ. Κ. Σκανδαλίδης θα συνεχίσει τις εξορμήσεις του στην επαρχία ενώ εντός της εβδομάδας θα παρουσιάσει και τις θέσεις του για την «κυβερνώσα Αριστερά» και το εκλογικό σύστημα. Σταθερή στη γραμμή των ίσων αποστάσεων έμεινε η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, που χαρακτήρισε αρνητικό το μηδενισμό της περιόδου Παπανδρέου αλλά και τη διστακτικότητα του προέδρου να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει θέμα ενότητας του ΠΑΣΟΚ. Οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΓΣΕΒΕΕ που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, θα παρουσιάσουν σήμερα ένα κείμενο δέκα θέσεων σύμφωνα με το οποίο «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόβλημα προέδρου αλλά πολιτικού στίγματος».


ελευθερος τυπος
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=635&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 29.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote