Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ
ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ Εκτύπωση E-mail
12.04.11

Την ώρα που οι “μεγάλοι” παράγοντες της παροικίας μας ερίζουν σαν σχολιαρόπαιδα και επιδίδονται στο κυνήγι μαγισσών, μια ομάδα αποτελούμενη από Ελληνοαμερικανούς φοιτητές Πανεπιστημίων της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποίησε αθόρυβα μια εκδήλωση γνωριμίας της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στα ορφανά παιδιά της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο και αποτελεί την πρώτη εκδήλωση νεολαίας υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, η οποία ενθαρρύνοντας τις προσπάθειες των νέων, συνεισέφερε το ποσόν των 500 δολαρίων για την κάλυψη μέρους των εξόδων της εκδήλωσης
Όλα τα απαραίτητα φαγητά, γλυκά και ποτά, προσφέρθηκαν δωρεάν απο τους:Mediterranean Foods, Artopolis, Agnanti, Lefkos Pyrgos, Stamatis restaurant,και Sanfords restaraunt, ενώ υπήρξαν και χρηματικές προσφορές από διάφορους Ομογενείς.
Οι προσδοκίες των διοργανωτών .αυτής της αξιόλογης προσπάθειας, δικαιώθηκαν από την μεγάλη προσέλευση, καθώς περισσότεροι από 200 φοιτητές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και έδωσαν το παρών.
Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της εκδήλωσης, πιστώνεται στα μέλη που αποτελούν τον οργανωτικό πυρήνα της νεολαίας, που αποτελείτε απο τους : Γεωργία Γουρνά, Άννα Δρίτσα,Βίκυ Καρατζά, Βίκυ Κουτσαντώνη, Ηλία Λάρη και Κώστα Γουρλάκη, οι οποίοι εργάστηκαν συντονισμένα για πολλές ώρες προκειμένου να προετοιμαστεί αυτή η εκδήλωση, έχοντας επίσης και την βοήθεια του υπεύθυνου νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Απόστολου Σκοτίδα.
Τα έσοδα της εκδήλωσης υπολογίζονται γύρω στις 2.000 δολάρια, τα οποία θα διανεμηθούν στα παιδιά της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου, κατά την διάρκεια της επίσκεψης που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν οι φοιτητές αμέσως μετά το Πάσχα.
Η επόμενη εκδήλωση της νεολαίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την καλοκαιρινή περίοδο, ωστόσο ένα από τα βασικότερα σχέδια τους, αφορά στην προώθηση του Ελληνισμού μέσα από μια σειρά διαλέξεων και ανταλλαγής απόψεων, καθώς επίσης και την προσφορά της νεολαίας στο κοινωνικό σύνολο.
“Η προσπάθεια μας είναι ανιδιοτελής και έχει σαν κύριο στόχο, να χαρίσει ενα χαμόγελο σε αυτά τα παιδιά που η ζωή τους στέρησε βασικά πράγματα τόνισε η συμπρόεδρος της νεολαίας Γεωργία Γουρνά, η οποία παράλληλα ανέφερε ότι "γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλα τα Ελληνοαμερικανικά φοιτητικά σωματεία, με σκοπό να δουλέψουμε σαν ομάδα για το καλό της παροικίας μας.
Είναι σημαντικό για όλους μας, να βρισκόμαστε και να ανταλλάσουμε απόψεις σχετικά με τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως επίσης και όλη την Ελληνοαμερικανική κοινότητα της οποίας αποτελούμε ισότιμα μέλη" τόνισε .


* Ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η νεολαία της παροικίας μας, φαντάζομε οτι αποτελεί ένα μάθημα ζωής για όλους, απέδειξε, δε, ότι η ζωή μας κρίνεται στις λεπτομέρειες.....
Για φωτογραφιες πατηστε εδω

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6348&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 20.12.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote