Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ρομπάι: «Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις»
Ρομπάι: «Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις» Εκτύπωση E-mail
12.04.11

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την Ελλάδα, δήλωσε μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό , ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβούλιου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, αναγνωρίζοντας ότι έχουν γίνει επώδυνες θυσίες και τονίζοντας την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Οπως δήλωσε ο Βαν Ρομπάι, η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την δημοσιονομική της προσαρμογή, ωστόσο πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση βοηθάει για το μέλλον της Ελλάδας. Αυτό το μήνυμα δεν κατανοείται πλήρως, αλλά είναι η αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και προσήλωσης στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, κάνοντας αναφορά και στις προωθούμενες αποκρατικοποιήσεις.

Ο Ρόμπεϊ αναγνώρισε πως το πρόγραμμα που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση «επιβάλλει επώδυνες θυσίες στην κοινωνία», γι' αυτό και, όπως ανέφερε, θα πρέπει να υπάρχει ισοτιμία στην κατανομή βαρών, μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Δηλώσεις Παπανδρέου

Από την πλευρά του ο Ελληνας Πρωθυπουργός ανέφερε για άλλη μία φορά πως οι προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός είναι δύσκολες, αλλά αποδίδουν καρπούς.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος στην ιστορία της Ευρώπης και τόνισε ότι οι προωθούμενες αλλαγές εγγυώνται μια κοινωνία πιο δίκαιη που θα μπορέσει να δώσει δουλειές στη νεολαία.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόκληση που έχει μπροστά της η Ευρώπη να βγει από την κρίση πιο δυνατή, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του Μαρτίου.

«Αποφασίσαμε την ενίσχυση της σταθερότητας της ευρωζώνης υιοθετήσαμε το σύμφωνο για το ευρώ που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμη ότι είναι κρίσιμο «να ορίζουμε», όπως είπε τις εξελίξεις και «όχι να τις ακολουθούμε».

Νωρίτερα, ο Χ.Βαν Ρομπάι, είχε γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6345&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote