Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Επικρίσεις Βενιζέλου για τους χειρισμούς Παπανδρέου στο θέμα Γεννηματά Εκτύπωση E-mail
17.10.07
Αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας και την υποψηφιότητα σε αυτό της Φώφης Γεννηματά άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash96 o υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «ο κ. Παπανδρέου δεν μοιράζεται το προνόμιο της επιλογής με κανέναν».

Είπε ότι ενημερώθηκε για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της Επικρατείας από την τηλεόραση και αποκάλυψε ότι ο ίδιος πήρε τηλέφωνο την κ. Γεννηματά για να εκφράσει τις επιφυλάξεις του για συνταγματικό κώλυμα.

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά δήλωσε τη Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό Alter πως είχε τηλεφωνήσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υποψηφιότηντά της στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με το Έθνος, η κα. Γεννηματα φέρεται να ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο ότι έχει το «πράσινο φως» από τον καθηγητή Γ.Παπαδημητρίου, με την επισήμανση ότι δεν θα ασχοληθεί επί της ουσίας ο Αρειος Πάγος.

Στη συνέντευξή του στον Flash96 o κ. Βενιζέλος είπε ότι μετά τη διατύπωση των επιφυλάξεών του η κα. Γεννηματά του είπε πως ρωτήθηκε συνάδελφος καθηγητής του κ. Βενιζέλου, που εκτίμησε ότι θα προκύψει πρόβλημα στο Εκλογοδικείο μετά τις εκλογές και ότι ο Αρειος Πάγος δεν έχει δικαίωμα να την αποκλείσει λόγω κωλύματος.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι είναι πολύ σοβαρή άποψη ότι το Πρωτοδικείο ή ο Αρειος Πάγος δεν μπορεί να αποκλείσει υποψήφιο αλλά τόνισε ότι τώρα έχουμε ένα αναθεωρημένο Σύνταγμα. «Ας ελπίσουμε ότι ο Αρειο Παγος δεν θα εμφανιστεί να αντιδικεί με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα» είπε ο κ. Βενιζέλος στην Φώφη Γεννηματά.

«Αυτά όμως ήταν μία προσπάθεια να σώσουμε καταστάσεις μετά την ανακοίνωση. Αυτό είναι μία προνομία που την άσκησε (ο Γ.Παπνδρέου) με έναν τρόπο επίμονο» παρατήρησε.

Επισημάνσεις Χρυσοχοΐδη

Έντονη ήταν η αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την ανακίνηση του θέματος της Φ.Γεννηματά. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σημείωσε ότι δεν επέρριψε κάποιος ευθύνη στον κ. Βενιζέλο για το ζήτημα και αναρωτήθηκε: «Γιατί ασχολούμαστε;»

Πρόσθεσε, δε, ότι πρόκειται για μια κουβέντα χωρίς κανένα νόημα και χωρίς καμία αξία.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι έχει διαπιστώσει ταυτότητα απόψεων με τον Γ.Παπανδρέου, ωστόσο παρατήρησε ότι δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη υπέρ κάποιου υποψηφίου για την προεδρία του κόμματος.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει τρίτος πόλος».

Ερωτηθείς πότε θα δηλώσει ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξει, τόνισε πως δεν έχει ανάγκη να διαπραγματευτεί, ούτε να δει προς τα που πηγαίνει το ρεύμα, αλλά θέλει να ακούσει τις θέσεις των υποψηφίων στην Εθνική Συνδιάσκεψη, πριν τοποθετηθεί.

Newsroom ΔΟΛ


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=633&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 17.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote