Αρχική arrow EDITORIAL arrow Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ «ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ»
Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ «ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ» Εκτύπωση E-mail
02.04.11

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ «ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ»

 

Η εορταστική περίοδος των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Νέα Υόρκη για την 25η Μαρτίου 1821, έκλεισε ουσιαστικά μετά την λήξη της παρέλασης την Κυριακή που μας πέρασε, αφήνοντας το δικό της αποτύπωμα στην πολύχρονη ιστορία του θεσμού.

Τα συμπεράσματα και οι εκτιμήσεις που αφορούν στην επιτυχημένη ή οχι διεξαγωγή της φετινής παρέλασης, συζητήθηκαν στην Πανομογενειακή συγκέντρωση που έγινε την Πέμπτη 31 Μαρτίου στο Σταθάκειο, όπου κατατέθηκαν αρκετές απόψεις και επισημάνσεις σχετικά με τυχόν λάθη και παραλείψεις.

Αυτό που σίγουρα όμως δεν πρέπει να διαφεύγει από την μνήμη του καθενός, είναι η ανάγκη συμμετοχής όλων στην διεξαγωγή της παρέλασης, καθόσον ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή φέρνει και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, επιβεβαιώθηκε ο κανόνας που θέλει τα μέλη της αντιπολίτευσης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, να μην έχουν ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να συντηρείτε το νοσηρό κλίμα και η ατζέντα της κριτικής,να καθορίζεται απο εξωθεσμικούς παράγοντες, που προωθούν τα δικά τους συμφέροντα, πυροδοτώντας το κλίμα με ρεβανσιστικές κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού,.

Ωστόσο η ρίζα του κακού, εντοπίζεται στις προσωπικές κόντρες μεταξύ των παλαιών στελεχών και φυσικά ο πόλεμος ανάμεσα στις δυο παρατάξεις καλά κρατεί, καθώς όλο και κάποια φρέσκα φαινόμενα αυθαιρεσίας ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στην αυλή των διοικούντων, τροφοδοτώντας με νεράκι τον μύλο της αιώνιας διαμάχης.

Όμως σε ένα τέτοιο «πεδίο μάχης», αναζητούνται επειγόντως οι υγιείς δυνάμεις, που θα υποστηρίξουν με σθένος την νομιμότητα και θα προχωρήσουν σε μια γενναία και εκ βάθρων αυτοκάθαρση του θεσμού, αποδίδοντας στον κάθε υπότροπο «εθελοντή» τα επίχειρα των πράξεων του.

Η χαλαρή αντιμετώπιση που υιοθετείται από την σημερινή διοίκηση και αφορά σωρεία οικονομικών και διοικητικών ατασθαλιών του πρόσφατου παρελθόντος, δεν προσφέρει τίποτα στην αναβάθμιση της Ομοσπονδίας και φυσικά δεν συνάδει με τις προεκλογικές εξαγγελίες την σημερινής διοίκησης, η οποία αδυνατεί για την ώρα να υπερασπιστεί την νομιμότητα .

Έχουν περάσει ήδη εννέα μήνες από τις εκλογές του Ιουνίου και η διοίκηση της Ομοσπονδίας, ακόμα δεν κατάφερε να θέσει πρό των ευθυνών τους, αυτούς που επιχείρησαν την εκτροπή των εκλογών και εκβιάζοντας την εφορευτική επιτροπή, επέβαλλαν την ανάκληση ειλλημένων αποφάσεων της.

Επίσης μια αναδρομή στα πρακτικά συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας που αναφέρονται σε γεγονότα της τελευταίας εξαετίας, μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια αυτοκάθαρσης του οργανισμού, στέλνοντας στα σπίτια τους στην καλλίτερη περίπτωση, αρκετούς απο αυτούς που διεκδικούν σήμερα δάφνες «υπηρετώντας» την οργάνωση.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι η λήξη των εργασιών της φετινής παρέλασης, βρίσκει την πλειοψηφούσα παράταξη της Ομοσπονδίας να πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Ωστόσο χωρίς να θέλω να μειώσω τις προσπάθειες που κατέβαλλαν μέχρι τώρα, θεωρώ οτι υπάρχουν σημαντικά βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν στον τομέα της αυτοκάθαρσης και στην διόρθωση του υπάρχοντος καταστατικού.

Τα παρατράγουδα και τα φαλτσοσφυρίγματα που ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, αυξάνουν τα κελεύσματα για ταυτοποίηση και απόδοση ευθυνών, ενώ η οποιαδήποτε καθυστέρηση, απλά θα επιβεβαιώσει πως υπάρχουν σκελετοί στα ντουλάπια και ενοχικά σύνδρομα που παραπέμπουν στην συγκάλυψη των ενόχων.

 

 

 

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6327&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 03.04.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote