Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΙΛΤΟΝ
ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΙΛΤΟΝ Εκτύπωση E-mail
30.03.11

Νέα Υόρκη

Τιμητικές διακρίσεις στους τελετάρχες καθώς επίσης και στους χορηγούς της φετινής παρέλασης, απένειμε η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε το Σάββατο 26 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Χίλτον του Μανχάταν.

Οι τελετάρχες της παρέλασης, Δημήτρης Καστανάς, Βασίλειος Τένετ και οι επικεφαλής της επιτροπής προώθησης των Ελληνικών θεμάτων στο Αμερικανικό Κογκρέσο(Hellenic Caucus), Κάρολιν Μαλόνι και Γκας Μπιλιράκης, ήταν οι αποδέκτες των τιμητικών διακρίσεων, καθώς επίσης και οι χορηγοί της συγκεκριμένης εκδήλωσης, Φίλιπ και Χριστίνα Κρίστοφερ, Τζον και Μάργκο Κατσιματίδη, Μιχάλης και Αλίκη Χαλκιά, Ιωάννης και Ελένη Ψαρά, Νίκος και Κάρολ Μούγιαρη, Πανίκος και Νάσια Παπανικολάου,Πήτερ Σκεντέρης, Βασίλειος και Αλίκη Τένετ, Atlantic Bank και Investors savings Bank.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα και τις ευχές του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, ενώ υπογράμμισε την συμβολή του απόδημου Ελληνισμού στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.
Αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση της χώρας, ο υπουργός τόνισε ότι «η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μεγάλη και καθοριστική για το μέλλον της Ελλάδας και η μοναδική επιλογή που έχουμε είναι αυτή της επιτυχίας».
«Δεν χρειάζεται να είσαι Έλληνας για να γνωρίζεις ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική ή για να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου» τόνισε καταχειροκροτούμενη η γερουσιαστής Κάρολιν Μαλόνι, ενώ ανέφερε ότι από την στιγμή που δημιουργήθηκε το Hellenic Caucus δεν έχει περάσει κανένα ανθελληνικό μέτρο στο Αμερικανικό Κογκρέσο.
Στην επαναλειτουργία της Θεολογικής σχολής της Χάλκης, στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου καθώς και στην επανένωση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, εστιάστηκε ο γερουσιαστής Γκας Μπιλιράκης, τονίζοντας ότι «όλοι είμαστε Κύπριοι μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος».
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, οι πολιτειακοί γερουσιαστές της Νέας Υόρκης Μιχάλης Γιάνναρης και Μάρτιν Γκόλντεν, καθώς επίσης και οι Ελληνοαμερικανίδες Αραβέλλα Σιμωτά και Νικόλ Μαλλιωτάκη που αποτελούν μέλη της πολιτειακής βουλής της Νέας Υόρκης.
Τον συνεχή αγώνα για την προώθηση της Ελλάδας στα 43 χρόνια που ζει και εργάζεται στην Αμερική τόνισε ο Δημήτρης Καστανάς, ο οποίος ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την σημαντική τιμή που του έκανε, προτείνοντας τον για τελετάρχη της φετινής παρέλασης .
Στους γονείς του αφιέρωσε την τιμητική διάκριση του τελετάρχη ο Δρ. Βασίλειος Τένετ, οι οποίοι του μετέδωσαν την αγάπη για τον Ελληνικό πνεύμα και την Ορθοδοξία.
Μήνυμα του προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, μετέφερε ο Δρ. Χρήστος Πατσαλίδης που εκπροσώπησε την Κυπριακή κυβέρνηση, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας απηύθυνε η βουλευτής του Πασόκ Έλενα Παναρίτη.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, η Μις Ελληνική Ανεξαρτησία Αλεξάνδρα Κάβουρα και ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Φρίξος Γκούσης, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης εκπροσωπώντας την τοπική αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Νίκος Κανελλόπουλος και οι βουλευτές Αθανάσιος Δαβάκης (ΝΔ) και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος(ΛΑΟΣ).
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, ενώ την παρουσίαση επιμελήθηκε ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Φίλιπ Κρίστοφερ.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6319&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 09.04.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote