Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ
ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ Εκτύπωση E-mail
29.03.11

Νέα Υόρκη

Αισιόδοξα είναι τα συμπεράσματα που εξάγονται, σχετικά με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής μας επετείου από την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.

 

Εφέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση της Παρασκευής πριν από την παρέλαση, συγκέντρωσε έναν αρκετά ικανοποιητικό αριθμό προσκεκλημένων, δικαιώνοντας έτσι την επιλογή των διοργανωτών να χρησιμοποιήσουν την μεγαλύτερης χωρητικότητας κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Έλληνες βουλευτές, Έλενα Παναρίτη, Αθανάσιος Δαβάκης και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν τους χαιρετισμούς τους, ενώ η απουσία του Υπουργού Χρήστου Παπουτσή προκάλεσε δυσμενή σχόλια.

Παρούσα όπως πάντα στις εκδηλώσεις του Ελληνισμού και η νεοεκλεγείσα δραστήρια Ελληνοαμερικανίδα πολιτειακή βουλευτής της Νέας Υόρκης Αραβέλλα Σιμωτά, η οποία παρέδωσε στον κ. Πέτρο Γαλάτουλα τιμητική διάκριση εκ μέρους της πολιτειακής βουλής της Νέας Υόρκης και ευχόμενη καλή επιτυχία στην παρέλαση, κάλεσε παράλληλα όλους τους Ομογενείς να δώσουν δυναμικό παρών στην 5η λεωφόρο την Κυριακή.

Στην ίδια εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Ε.Ο.Τ Νίκος Κανελλόπουλος, καθώς όπως είναι ήδη γνωστό, το βασικό θέμα της φετινής παρέλασης αφορά την τουριστική προβολή της γενέτειρας, με το σλόγκαν Visit Greece.
Επίσης παραβρέθηκαν και οι γενικές Πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου, πρέσβειρα Άγη Μπαλτά και Κούλα Σοφιανού, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία του αγήματος των Ευζώνων της προεδρικής φρουράς που θα συμμετάσχει στην παρέλαση.

Τους καλεσμένους υποδέχθηκε ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Φρίξος Γκούσης, ο οποίος αναφέρθηκε στον ηρωισμό των Ελλήνων πρωταγωνιστών του 1821,καθώς επίσης και στους Αμερικανούς φιλέλληνες που έθεσαν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία του Ελληνικού έθνους, πολεμώντας τον Τούρκο κατακτητή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι τρεις βουλευτές της διακομματικής αντιπροσωπείας Έλενα Παναρίτη, Αθανάσιος Δαβάκης και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, καθώς επίσης και η πρόξενος της Κύπρου Κούλα Σοφιανού, ο κ. Μάρκος Μαρινάκης , ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών συλλόγων Νέας Υερσέης Τάσος Ευστρατιάδης και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας.

Τον κύκλο των χαιρετισμών έκλεισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, ο οποίος έφτασε με κάποια καθυστέρηση στην εκδήλωση, λόγω του ότι ήταν στην Ουάσιγκτον, όπου αντιπροσώπευσε την Ομοσπονδία στην δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, προς τιμήν της 25ης Μαρτίου 1821.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν από την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης τιμητικές διακρίσεις στους Ελένη και Ιωάννη Ψαρά, Κώστα Κοντογιάννη, Μαρία Παπαδάτου, και τον περυσινό πρόεδρο της επιτροπής παρέλασης Δρ. Γεώργιο Τσιούλια.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή των Ομογενειακών φορέων, καθώς επίσης και όλων των Ελληνικών συμφερόντων τραπεζικών οργανισμών της ευρύτερης περιοχής, στους οποίους προστέθηκε και η νέα τράπεζα Investors, που εκπροσωπήθηκε από μια ομάδα στελεχών της με επικεφαλής τον Ελληνοαμερικανό τραπεζίτη Πωλ Καλαμαρά στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ως γνωστό η τράπεζα Investors, προσέφερε το ποσόν των 15.000 δολαρίων στο ταμείο της παρέλασης και αναδείχθηκε σαν ένας από τους πιο γενναιόδωρους χορηγούς.

Υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο κ. Χρήστος Βουρνάς και παρουσιαστής ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας, ωστόσο μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της, οφείλεται στους Κωνσταντίνο Λαμπράκη, Κώστα Κατσάνο ,Αθανάσιο Αρώνη και Γεώργιο Κατσίχτη, που φρόντισαν μοναδικά το μενού της βραδιάς, ενώ την εσωτερική διακόσμηση του χώρου επιμελήθηκε η κ. Συμέλα Τρικίδου

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε το χορευτικό συγκρότημα της νεολαίας «Λάβρυς» του συλλόγου Κρητών «Ομόνοια», αποδίδοντας παραδοσιακούς χορούς.

Για περισσοτερες φωτογραφιες πατηστε εδω

photos by Hara Saridakis

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6316&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 30.03.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων