Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Εκτύπωση E-mail
28.03.11

Η χαμηλή θερμοκρασία και ο παγωμένος άνεμος που επικρατούσε στο Μανχάταν, δεν αποτέλεσαν εμπόδιο για τους Ομογενείς που και εφέτος έδωσαν βροντερό παρών στην παρέλαση των Ελλήνων στην 5η λεωφόρο.
Η παρέλαση ξεκίνησε στις δυο το μεσημέρι, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την επιρροή που ασκούν οι τηλεοπτικοί αστέρες και οι χορηγοί της ζωντανής αναμετάδοσης της παρέλασης, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους, επέβαλλαν όπως και πέρυσι την έναρξη της παρέλασης στην ώρα που επιθυμούσαν, αδιαφορώντας για την καθυστέρηση που προκάλεσαν.

Ωστόσο πέρα από αυτό, κατάφεραν με τα καμώματα των τηλεοπτικών παρουσιαστών, να μετατρέψουν την Εθνική μας παρέλαση σε λαϊκό πανηγύρι.
Άφωνοι παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα οι προσκεκλημένοι και οι υπεύθυνοι διεξαγωγής της παρέλασης, οι οποίοι δεν είχαν καμιά ενημέρωση για τις μουσικές εκπλήξεις που τους επεφύλαξε η τηλεοπτική παραγωγή, όπως επίσης και για τους χορούς των τηλεπαρουσιαστών στην διπλανή πίστα, που προφανώς είχε στηθεί για τις ανάγκες τους.
Στην ίδια πίστα φιλοξενήθηκαν και μουσικά συγκροτήματα, τα οποία παρουσιάζοντας το δικό τους λαϊκό πρόγραμμα, κατάφεραν να μετατρέψουν την Εθνική παρέλαση σε εμποροπανήγυρη, προκαλώντας την δυσαρέσκεια όλων των παρευρισκομένων
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των υπευθύνων διοργανωτών της παρέλασης, που ζητούσαν να σταματήσει να παίζει η ορχήστρα τα δικά της τραγούδια, ο διασυρμός σταμάτησε στις 4 το απόγευμα μαζί με την ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη, ενώ η παρέλαση τελείωσε στις 4.45.
Εμφανώς ενοχλημένος από αυτή την εικόνα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Δημήτριος, όπως επίσης και οι πολιτικοί επισκέπτες από την Ελλάδα, παρακολουθούσαν απορημένοι  τον καινούργιο τρόπο απόδοσης τιμών στους ήρωες της επανάστασης του 1821, που επέβαλλαν οι χορηγοί της τηλεοπτικής αναμετάδοσης. .
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, εκπροσώπου του Ελληνικού κοινοβούλιου στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ομογένειας, ο οποίος παρακολουθώντας την παρέλαση στην 5η λεωφόρο τόνισε, «οι Έλληνες παρότι είναι επηρεασμένοι από πολιτιστικά δρώμενα Αμερικανικού και πολυπολιτισμικού τύπου, διατηρούν την ταυτότητα τους, αλλά στην παρέλαση θεωρώ σωστό, η μουσική υπόκρουση να αποτελείτε από παραδοσιακά τραγούδια ανάλογα με την γεωγραφική προέλευση των τμημάτων που παρελαύνουν.
Αυτό που ακούγεται σήμερα, είναι για ένα οικογενειακό γλέντι και όχι για παρέλαση».
Έντονες αντιδράσεις για το ίδιο θέμα, εκφράστηκαν επίσης από πολλά μέλη της παροικίας μας, τα οποία αναζητούσαν τον ιθύνοντα νου αυτής της «φαεινής» ιδέας, που μετέτρεψε την παρέλαση σε Βραζιλιάνικο καρναβάλι, εκμεταλευόμενος στο έπακρο την οικονομικη χορηγία προς την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.
Ωστόσο επειδή ο διασυρμός του θεσμού της παρέλασης πρέπει να σταματήσει εδώ, καλούνται οι υπεύθυνοι διεξαγωγής της, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους διορθώνοντας αυτή την θλιβερή εικόνα.
Η παρέλαση ανήκει σε όλους τους Έλληνες και σίγουρα δεν μπορεί να θυσιάζεται αβασάνιστα στον βωμό της τηλεθέασης, επειδή έτσι προστάζουν οι τηλεοπτικοί χορηγοί.
ΥΓ.
Ελπίζω το φετεινό πάθημα να γίνει μάθημα, ώστε του χρόνου να το καλοσκεφτούν οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας και να αξιολογήσουν κατάλληλα την ανάγκη της ζωντανής τηλεοπτικής κάλυψης, αφού συνυπολογίσουν και το κόστος των αναπάντεχων καρναβαλικών εκπλήξεων.
Άλλωστε η ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη, εκτός των νέων τρόπων «απότισης τιμών» στους ήρωες της Ελληνικής επανάστασης που μας επέβαλλαν οι χορηγοί επικοινωνίας, λειτουργεί αποτρεπτικά μειώνοντας  την φυσική παρουσία του κοινού,η οποία είναι απολύτως απαραίτητη και μετριέται από τις αρμόδιες αρχές.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6314&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 29.03.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote