Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ Εκτύπωση E-mail
27.03.11

Νέα Υόρκη

Αρκετά μεγάλη ήταν η συμμετοχή της ομογένειας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας από την Oμοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στα πλαίσια εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου 1821.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η τριμελής αντιπροσωπεία βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία αποτελείτε από την κ. Ελενα Παρίτη (Πασόκ),Αθανάσιο Δαβάκη (Ν.Δ.) και Αλέχανδρο Χρυσανθακόπουλο (Λαός) και σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, θα συμμετέχουν σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις που διεξάγονται στην πόλη μας αυτές τις ημέρες με κορυφαία την παρέλαση στην 5η λεωφόρο την Κυριακή 27η Μαρτίου.

 

 

Από αυτή την εορταστική εκδήλωση έλαμψε δια της απουσίας του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ο οποίος επισκέπτεται την Νέα Υόρκη σαν απεσταλμένος της Ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Oμοσπονδία Eλληνικών σωματείων Νέας Υόρκης τιμώντας την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός δεν παραβρέθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση επικαλούμενος την έλλειψη πρόσκλησης, γεγονός που παραπέμπει εκ πρώτης όψεως σε κάποια αστοχία των διοργανωτών.

 

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Ηλία Τσεκερίδη πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων που έχει την ευθύνη διοργάνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων της παρέλασης, το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει εγκαίρως κατατεθεί επίσημα μέσω του Γενικού Προξενείου της Νέας Υόρκης και φυσιολογικά θα έπρεπε ο κ. Παπουτσής να έχει ενημερωθεί και για αυτήν την εκδήλωση.

 

‘Αλλωστε η παρουσία των τριών βουλευτών της διακομματικής επιτροπής στη συγκεκριμένη εκδήλωση, αποδεικνύει ότι υπήρχε επίσημη ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, οπότε το επιχείρημα του «απρόσκλητου» που πρόβαλε ο Υπουργός, εμφανίζεται ιδιαιτέρως περίεργο.

 

Από τη άλλη πλευρά όμως, το επίσημο σχέδιο προγράμματος του κ. Παπουτσή που ανακοινώθηκε από το αρμόδιο γραφείο τύπου και επικοινωνίας στην Νέα Υόρκη, δεν αναφέρει την συμμετοχή του Υπουργού στην εν λόγω εκδήλωση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά που αφορούν στην επικοινωνία μεταξύ των υπευθύνων.

 

Παρόλα αυτά η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και όλοι οι καλεσμένοι έμειναν ευχαριστημένοι, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι κκ. Κωνσταντίνος Λαμπράκης, Αθανάσιος Αρώνης, Γεώργιος Κατσίχτης και Κώστας Κατσάνος, οι οποίοι εργάστηκαν αθόρυβα και φρόντισαν υποδειγματικά όλους τους καλεσμένους.

 

 

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6311&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 27.03.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote