Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Το ΠΑΣΟΚ μελετά και νέα στοιχεία
Το ΠΑΣΟΚ μελετά και νέα στοιχεία Εκτύπωση E-mail
12.04.07

Τη χρυσή τομή μεταξύ της οξείας αντιπολιτευτικής τακτικής με αιχμή την υπόθεση των ομολόγων και της ανάδειξης των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ θα επιζητήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ. Γ. Παπανδρέου, όπως αποφασίσθηκε στη χθεσινή σύσκεψη του «πρωινού καφέ» στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εκτιμήθηκε πως τελικά ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αλλά επιλέγει άλλη γραμμή άμυνας, την οποία θα επιχειρήσει να «αποδομήσει» το ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, αποφασίστηκε:Πρώτον, η Χαριλάου Τρικούπη να επιμείνει ότι η υπόθεση δεν αφορά ένα και μόνο ομόλογο σε ένα και μόνο ταμείο, αλλά είκοσι τέσσερα ταμεία.Δεύτερον, ότι ο κ. Γ. Αλογοσκούφης και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν αποκάλυψαν την υπόθεση, αλλά είναι βασικοί υπαίτιοι για τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων και έχουν το δικό τους μεγάλο μερίδιο ευθυνών, όπως και ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδης καιTρίτον, ότι τα ταμεία εξαιτίας των επισφαλών τοποθετήσεων έχασαν σημαντικά κεφάλαια την τελευταία διετία. Στη Χαριλάου Τρικούπη, κυριαρχεί εξάλλου η εκτίμηση ότι η υπόθεση των ομολόγων δεν πρόκειται να «κλείσει» εύκολα. Οπως σημειώνουν, το ΠΑΣΟΚ έχει στη διάθεσή του πρόσθετα στοιχεία, τα οποία στην παρούσα φάση επιχειρεί να διασταυρώσει. Επίσης, αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα τής εν εξελίξει έρευνας του επικεφαλής της αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος κ. Γ. Ζορμπά, αλλά και το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί σταδιακά να επανέλθουν στο προσκήνιο οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επισκιάστηκαν από τις αποκαλύψεις για τα ομόλογα. Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, σήμερα συνεδριάζει το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο με αντικείμενο τα θέματα της φτώχειας, καθώς το ΠΑΣΟΚ αναμένει πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και κυβερνητικές εξαγγελίες για την ενίσχυση των ασθενέστερων τάξεων. Επίσης, προτεραιότητα για τον κ. Γ. Παπανδρέου θα είναι η ανάδειξη των μέτρων για την ενίσχυση της οικογένειας, που κατά την έκφραση στενού συνεργάτη του, θα είναι «τα μεγάλα έργα του ΠΑΣΟΚ της επόμενης τετραετίας».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο ίδιος και όχι ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής εκφράζει το λεγόμενο μεσαίο χώρο. Στην κατεύθυνση αυτή εκτιμάται ότι διευκολύνεται από την υπόθεση των ομολόγων, αλλά και από τα κρούσματα αστυνομικής βίας των προηγούμενων μηνών.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=63&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 20.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote