Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ιαπωνία: Υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας σε λαχανικά
Ιαπωνία: Υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας σε λαχανικά Εκτύπωση E-mail
23.03.11

Πολύ υψηλότερα από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια, είναι τα ποσοστά ραδιενέργειας, που βρέθηκαν από το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας, σε 11 είδη λαχανικών, που εξετάστηκαν και προέρχονταν από την περιοχή της Φουκουσίμα, όπου οι τεχνικοί προσπαθούν να διασώσουν από την ολική καταστροφή, τον πυρηνικό σταθμό, που υπέστη βαρύτατες ζημιές, από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Το πρακτορείο ειδήσεων "Τα νέα του Κιότο", που μετέδωσε την είδηση, ανέφερε ότι ανάμεσα στους τύπους των λαχανικών που ανιχνεύθηκε υψηλή συγκέντρωση ραδιενεργών ουσιών, περιλαμβάνονται, το μπρόκολο, το σπανάκι, το λάχανο και το κουνουπίδι.

Νέα σεισμική δόνηση 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τράνταξε την βόρειο-ανατολική Ιαπωνία στις 7.12' τοπική ώρα, το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 9 βαθμών και το τσουνάμι, που ακολούθησε την 11η Μαρτίου.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Κιότο, δεν εξεδόθη προειδοποίηση για ενδεχόμενη εκδήλωση τσουνάμι.

Ο σεισμός της 11ης Μαρτίου που τράνταξε την περιοχή, μεγέθους 9 βαθμών Ρίχτερ, ήταν ο ισχυρότερος στην ιστορία της Ιαπωνίας, με απολογισμό μέχρι τώρα, 9.000 νεκρούς και 13.000 ανθρώπους να εξακολουθούν να αγνοούνται.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6297&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote