Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ Εκτύπωση E-mail
19.03.11

Της Χαράς Σαριδάκη

Λίγες μόνο ημέρες απομένουν μέχρι την παρέλαση των Ελλήνων στην Νέα Υόρκη και οι προσδοκίες των υπευθύνων  της επιτροπής παρέλασης δείχνουν να πραγματοποιούνται, γεγονός που επιβεβαιώθηκε   κατά  την διάρκεια της προτελευταίας Πανομογενειακής συνεδρίασης που έγινε στο Σταθάκειο την Πέμπτη το βράδυ.

Στην συνεδρίαση  παραβρέθηκαν ο γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης, η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά, η γενική Πρόξενος της Ελλάδας Άγη Μπαλτά, ο πρόξενος Ευάγγελος Κυριακόπουλος και η Μις Ανεξαρτησία 2011 Αλεξάνδρα Κάβουρα.
Ο  συντονιστής της παρέλασης   Θεόδωρος Μοσχοκάρφης ανακοίνωσε την συμμετοχή 89 πεζοπόρων τμημάτων στην παρέλαση  της 27ης Μαρτίου, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν και 39 τροχοφόρα άρματα.
Οι μουσικές μπάντες των σχολείων που συνοδεύσουν τα τμήματα ανέρχονται στις 16, ενώ κατά μήκος της 5ης λεωφόρου θα υπάρχουν τοποθετημένα 32-34 μεγάφωνα.
Υπεύθυνοι για την εξέδρα των επισήμων ορίστηκαν οι κκ. Δ.Βεκιαρέλλης, Κ.Πηγής, Α.Τραμπάκουλος, Σ.Βασιλάκης, και Δ.Βασιλάτος.
Οι εκφωνητές της παρέλασης θα είναι εξής: Α,Κατσιματίδη ,  Ν.Μπίσκα , Δ.Φίλιος και Τ.Βάσσος, ενώ ο κ. Γ.Νοδάρος θα είναι ο συνοδός των Ευζώνων της προεδρικής φρουράς που θα ανοίξει την παρέλαση.
Όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία της φετεινής παρέλασης, ανακοινώθηκε ότι το λεύκωμα έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 52.000 δολάρια και η τελευταία ημέρα καταχωρήσεων θα είναι η Δευτέρα 21 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος του λευκώματος Γ.Κίτσιος.
Στην διάθεση 6.000 λαχνών  αναφέρθηκε η υπεύθυνη του λαχείου της παρέλασης κ. Ελένη Ψαρά, τονίζοντας ότι έχουν εισπραχτεί μέχρι στιγμής 17.000 δολάρια.
Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, αποφάσισε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαρτίου στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου Αστορίας, να τιμηθούν για την προσφορά τους οι εξής: Θία Χάλο, Δρ. Αναστάσιος Κασαπίδης, Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, Χάϊδω Μιχάλτση, Γεωργία Κοτζαμάνη, Κώστας Κοντογιάννης, Ανδρέας Κωμοδρόμος, Ελένη και Ιωάννης Ψαράς, Αλίκη και Μιχάλης Χαλκιάς.
Ανακοινώθηκε επίσης, ότι για τις ανάγκες αυτής της εκδήλωσης, η Ομοσπονδία αγόρασε σερβίτσια αξίας 7.000 δολαρίων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν και σε μελλοντικές εκδηλώσεις του οργανισμού.
Την ίδια ημέρα  θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο, η εκδήλωση για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας παρουσία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μαικλ Μπλούμπεργκ θα παραβρεθεί στο δείπνο του Σαββάτου 26 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα τιμηθούν οι τελετάρχες της φετεινής παρέλασης και οι χορηγοί που προσέφεραν 5.000 δολάρια για αυτή την εκδήλωση.
Τον χαιρετισμό και τις ευχές του  Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, μετέφερε ο υπεύθυνος τύπου Σταύρος Παπαγερμανός, ο οποίος προσκόμισε επιταγή ύψους 5.000 δολαρίων για το ταμείο της παρέλασης.
Ιδιαίτερη αίσθηση, προκάλεσε η προσφορά των 1.000 δολαρίων που κατέθεσε η  Ελληνοαμερικανίδα φοιτήτρια του St.Johns Αικατερίνη Καλούμενου, στην  μνήμη του πατέρα της, ο οποίος την πήγαινε από μικρό παιδί στην Ελληνική παρέλαση του Μανχάταν.
Επίσης ο σύλλογος Ελληνοαμερικανών φοιτητών του ιδίου Πανεπιστημίου, προσέφερε το ποσόν των 400 δολαρίων για την ενίσχυση του ταμείου της παρέλασης.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός  προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ενώ από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα παραβρεθούν  οι βουλευτές  Δημήτρης Αβραμόπουλος και  Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6282&Itemid=37

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote