Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Συνδυασμός ασκήσεων βελτιώνει τον έλεγχο του διαβήτη τύπου ΙΙ Εκτύπωση E-mail
15.10.07
Ο συνδυασμός αερόβιας άσκησης και ενδυνάμωσης μπορεί να συντελέσει στον έλεγχο του διαβήτη τύπου ΙΙ καλύτερα από την κάθε μορφή άσκησης ξεχωριστά, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Internal Medicine.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Καλγκαρι στον Καναδά με επικεφαλής τον Δρ Ροναλντ Σιγκαλ με τυχαία επιλογή έθεσαν 251 ενήλικες με διαβήτη τύπου ΙΙ που δεν γυμνάζονταν τακτικά σε μια από τέσσερις ομάδες

η μια άρχισε πρόγραμμα αερόβιας άσκησης, η δεύτερη έκανε ασκήσεις αντίστασης και ενδυνάμωσης των μυών, η τρίτη συνδύασε τις δυο μορφές άσκησης και η τέταρτη αποτέλεσε την ομάδα ελέγχου των σωματικά αδρανών ατόμων.

Όλοι οι αθλούμενοι πήραν μια εξάμηνη συνδρομή σε γυμναστήριο. Η ομάδα της αεροβικής περπατούσε πάνω σε διάδρομο και έκανε ποδηλασία σε στατικό ποδήλατο, ενώ τα άτομα της δεύτερης ομάδας χρησιμοποιούσαν μηχανήματα με βάρη. Όλοι γυμνάζονταν τρεις φορές την εβδομάδα.

Μετά από σχεδόν πέντε μήνες, όλες οι ομάδες άθλησης είχαν συνολικές βελτιώσεις στην αιμοσφαιρίνη A1c, δείκτης του ελέγχου του σακχάρου του αίματος. Ωστόσο, η ομάδα της συνδυαστικής γυμναστικής είχε την μεγαλύτερη βελτίωση.

Κατά μέσο όρο τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης A1c έπεσαν σχεδόν μια ολόκληρη ποσοστιαία ομάδα, μια αλλαγή που μπορεί να κάνει ουσιαστική διαφορά στον κίνδυνο εκδήλωσης επιπλοκών του διαβήτη όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

in.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=628&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote