Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κατάπαυση πυρός ανακοίνωσε η Λιβύη
Κατάπαυση πυρός ανακοίνωσε η Λιβύη Εκτύπωση E-mail
18.03.11

Απόφαση για κατάπαυση πυρός ανακοίνωσε ότι έλαβε η κυβέρνηση της Λιβύης, λίγες μόλις ώρες μετά την υπερψήφιση από το Συμβούλιο Ασφαλείας πρότασης για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα.

Ωστόσο, πηγές που πρόσκεινται στους αντικαθεστωτικούς υποστηρίζουν ότι το καθεστώς μπλοφάρει και συνεχίζει τους βομβαρδισμούς. Με διάγγελμα του ο Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε πως το ψήφισμα θα εφαρμοστεί με στρατιωτική δράση, εάν δεν συμμορφωθεί ο Καντάφι. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Mούσσα Κούσσα, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας του, προσθέτοντας πως οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις θα σταματήσουν κάθε δραστηριότητα εναντίον των αντικαθεστωτικών.

Πρόσθεσε πως η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα έχει "αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή του λιβυκού λαού", ενώ στο άκουσμα της είδησης οι αντικαθεστωτικοί της Βεγγάζης ξέσπασαν σε νέους πανηγυρισμούς.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, γιατροί που βρίσκονται στη Μισράτα υποστήριξαν ότι οι δυνάμεις του Καντάφι συνεχίζουν το βομβαρδισμό της πόλης και κάνουν λόγο για ελιγμό του καθεστώτος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές 25 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την επίθεση. Οι αντικαθεστωτικοί καταγγέλουν βομβαρδισμούς και στις πόλεις Ζέντεν και Ατζνταμπίγια.

"Το καθεστώς του Καντάφι δεν σταμάτησε ποτέ να χτυπά ή να επιτίθεται στο λαό. Μέχρι τώρα, επιτίθεται ακόμη στις πολιορκημένες πόλεις", υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο  Χάλεντ ελ-Σάγεχ, μέλος του στρατιωτικού συμβουλίου των εξεγερμένων στη Βεγγάζη.

Η Γαλλία, η οποία έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της διεθνούς επέμβασης, ανακοίνωσε ότι διατηρεί επιφυλάξεις για τις προθέσεις του καθεστώτος, επισημαίνοντας ότι η απειλή στο έδαφος δεν έχει αλλάξει.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6279&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote