Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σιγή από Πετσάλνικο για τα αυθαίρετα
Σιγή από Πετσάλνικο για τα αυθαίρετα Εκτύπωση E-mail
16.03.11

Ασχολίαστο άφησε ο πρόεδρος της Βουλής δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο ο Φ. Πετσάλνικος έχει κατασκευάσει αυθαίρετη πισίνα και κτίσματα στη γενέτειρά του στο Μαυροχώρι του Νομού Καστοριάς.

Ειδικότερα ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει ότι, σύμφωνα με έκθεση αυτοψίας που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Νομού Καστοριάς, σε ακίνητο που ανήκε αρχικώς στον ίδιο και στη συνέχεια μεταβίβασε στα παιδιά και τη σύζυγό του εντοπίστηκαν: αυθαίρετη πισίνα 45 τ.μ., ισόγειο κτίσμα 60 τ.μ. και 38 τ.μ. προσθήκη στο κυρίως κτίσμα της κατοικίας.

 
Για τα παραπάνω αυθαίρετα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έχει επιβληθεί πρόστιμο ανέγερσης 21.368 ευρώ και 2.195 ευρώ πρόστιμο διατήρησης για κάθε έτος διατήρησής τους.
 
Η επίδοση της αυτοψίας έγινε από την Πολεοδομία Κστοριάς στις 20 Δεκεμβρίου στους ιδιοκτήτες του ακινήτου και κοινοποιήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καστοριάς, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και στον τότε αντινομάρχη Καστοριάς.
 
Βάσει του εγγράφου οι αυθαίρετες κατασκευές οφείλουν να κατεδαφιστούν/αποκατασταθούν εντός 30 ημερών, εκτός και αν οι ιδιοκτήτες υποβάλουν ένσταση στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Νομού Καστοριάς.
 
Στη δεύτερη περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποδείξουν τη νομιμότητα του κτίσματος, την ορθότητα της εκτίμησης της αξίας του αυθαιρέτου και του υπολογισμού των προστίμων.
 
Ο συντάκτης δηλώνει άγνοια για την κατάληξη της υπόθεσης.
 
«Πόθεν έσχες»
Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλ. Πετσάλνικος στην τελευταία του δήλωση στο «πόθεν έσχες» αναφέρει ότι έχει στην Καστοριά από κοινού με τη σύζυγό του οικία 219 τ.μ. με δεξαμενή κολύμβησης 50 τετραγωνικών μέτρων σε έκταση 5.556 τ.μ.
Χθες με την υπόθεση αυτή ασχολήθηκαν τα τοπικά μέσα που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι εκ των υστέρων προσπάθησε ο πρόεδρος της Βουλής να βγάλει άδεια για την πισίνα και τα βοηθητικά κτίσματα του σπιτιού.  

Ελευθεροτυπία

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6273&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote