Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης έθιξε ο Κάρολος Παπούλιας Εκτύπωση E-mail
15.10.07

ΓΙΑ ΤΟ μέλλον της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης, μίλησε σε ομιλία του στην ευρωμεσογειακή σύνοδο κορυφής 2007 των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι οι πολίτες της Ευρώπης και της Μεσογείου αγωνιούν για το μέλλον της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης, αγωνίζονται για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ααλυτικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε τα εξής:

"Το Γεγονός είναι ότι καμία στρατηγική ανάπτυξης δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα εάν δεν είναι ανθρωποκεντρική. Εάν, δηλαδή, δεν ξεκινά από την αρχή της προστασίας των αδυνάτων και από την παραδοχή ότι η λειτουργία της αγοράς δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός ρυθμιστικός παράγοντας. Εάν δεν επενδύει στην αναβάθμιση της ποιότητας της παιδείας, στην έρευνα και στις νέες τεχνολογίες.

Ο θεσμός της Ο.Κ.Ε. στην Ευρώπη έχει διαγράψει μια πολύ σημαντική πορεία από το ξεκίνημά του τη δεκαετία του ΄50. Προωθήθηκαν θέματα κοινωνικού διαλόγου για ζητήματα που απασχολούν όλους μας και τα οποία παραμένουν επίκαιρα.

Στο επίκεντρο αυτού του διαλόγου οφείλει να βρεθεί η εταιρική κοινωνική ευθύνη που θα πρέπει να αποτελέσει στοιχείο ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων. Παρατηρείται διεθνώς το φαινόμενο γιγαντιαίες επιχειρήσεις με ραγδαία αύξηση των κερδών τους να προβαίνουν σε δραστική μείωση του προσωπικού τους.

Όσο οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος για τη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Οι παραπάνω σκέψεις συνδέονται και με τα διλήμματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην Ελλάδα. Ο πλούτος αυξάνεται και, συνεπώς, πρέπει να υπάρχει και η δυνατότητα ενίσχυσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Η δυνατότητα δικαιότερης κατανομής, ώστε να ικανοποιηθεί το εύλογο αίτημα για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.

Η ανεργία και ειδικά η ανεργία των νέων ανθρώπων είναι ο κοινός μας εχθρός. Η φτώχεια και η περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων είναι ο κοινός μας κίνδυνος. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να ευημερήσει πραγματικά όταν υπάρχουν εκρηκτικές οικονομικές ανισότητες που δυναμιτίζουν την κοινωνική συνοχή."

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=627&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων