Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ Εκτύπωση E-mail
15.03.11

Στις επιπτώσεις που θα επιφέρει η προωθούμενη σύνθετη ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς επίσης και στην επιτακτική ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το σχετικό θέμα, αναφέρθηκε στην ομιλία που πραγματοποίησε την Κυριακή το απόγευμα στην Αστόρια, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής ένωσης Αμερικής Δρ, Αντώνης Παπαδόπουλος.

Ο κ.. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον κ. Νίμιτς, όπου συζήτησαν την προσφυγή των Σκοπίων στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης εναντίον της Ελλάδας, μέσω της οποίας υποστηρίζεται ότι η Ελλάδα παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία, θέτοντας βέτο για την είσοδο του κράτους των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης, ότι η οποιαδήποτε απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης που θα αφορά ένα κράτος –μέλος του ΝΑΤΟ και στην προκειμένη περίπτωση την Ελλάδα, δεν θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψη, καθόσον θα αποτελέσει δεδικασμένο προηγούμενο, ικανό να δημιουργήσει αφόρητα προβλήματα στο μέλλον για την συμμαχία.
Ο ομιλητής τόνισε, ότι η απαγορευτική απόφαση εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αποτελεί απόφαση της ολομέλειας, η οποία ελήφθη κατά την διάρκεια της συνόδου των χωρών μελών του ΝΑΤΟ το 2008 και αναφέρει ξεκάθαρα, ότι δεν μπορεί να επιτραπεί η είσοδος των Σκοπίων στους κόλπους της συμμαχίας, πριν διευθετηθεί το θέμα της ονομασίας.
Ωστόσο οι κυβερνητικοί χειρισμοί που αφορούσαν στην προβολή της επιβολής του βετο από την Ελλάδα, μπορεί να μας καταδικάσει τόνισε ο ομιλητής, οποίος παρουσιάζοντας τις θέσεις της Παμμακεδονικής ένωσης στον κ. Νίμιτς, ανέφερε ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί, ότι η ολομέλεια του ΝΑΤΟ αποφάσισε ομόφωνα για τους δικούς της λόγους και όχι λόγω των αντιρρήσεων της Ελλάδας, να μην επιτραπεί η είσοδος των Σκοπίων στους κόλπους της συμμαχίας, μέχρις να διευθετηθεί το ζήτημα της ονομασίας.
Ο κ. Παπαδόπουλος αναλύοντας το θέμα της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό που προωθείτε, ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα που θα μπορούσαν να επικαλεστούν οι Έλληνες πολιτικοί, καθώς «Μακεδόνες» με εθνολογική ταυτότητα δεν υπήρξαν ποτέ, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η αναγνώριση της «Μακεδονικής»ταυτότητας που προωθούν οι Σκοπιανοί, είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την ονομασία που επιζητούν.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε ιστορικά ντοκουμέντα, βάσει των οποίων από την ρωμαϊκή εποχή, την εποχή του Βυζαντίου και μετέπειτα στην εποχή της Τουρκοκρατίας, δεν προκύπτει πουθενά η ύπαρξη «Μακεδονικού» έθνους.
Ο ομιλητής αναφέρθηκε επίσης στην απογραφή πληθυσμού η οποία έγινε το 1904 από την Οθωμανική αυτοκρατορία, βάσει της οποίας δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη «Μακεδόνων», ενώ αντίθετα υπάρχουν αποδείξεις που επιβεβαιώνουν άλλους λαούς, όπως Έλληνες, Βούλγαροι Σέρβοι, Ρομά και άλλοι.
Μακεδονικό έθνος δεν υπήρξε ποτέ τόνισε ο ομιλητής, παρά μόνον όταν τους ανέδειξε το Σταλινικό καθεστώς του Τίτο το 1945και βάσει αυτής της ψευδούς ταυτότητας προσπαθούν πάρουν την ονομασία που ζητούν.
Όσον αφορά στην «Μακεδονική» ταυτότητα που επιχειρούν να περάσουν οι Σκοπιανοί μέσω της «Μακεδονικής» γλώσσας, ο κ Παπαδόπουλος εστιάστηκε στην χαλαρή αντιμετώπιση από την πλευρά του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο θα μπορούσε να αντιδράσει άμεσα καταθέτοντας τα σχετικά διαβήματα στον ΟΗΕ.
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης, ότι με ενέργειες της Παμμακεδονικής ένωσης, αναγνωρίστηκε επίσημα η Ελληνικότητα της Μακεδονίας από 17 Αμερικανικές πολιτείες, ενώ παράλληλα εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την στάση των Ελλήνων πολιτικών και των ΜΜΕ, οι οποίοι δεν ενημέρωσαν το κοινό για αυτή την επιτυχία των Ελληνοαμερικανών.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το θέμα της σύνθετης ονομασίας του γειτονικού κράτους, μέσα από το οποίο θα κληθεί ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει, καθώς σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το 90% των Ελλήνων πολιτικών συμφωνεί με την σύνθετη ονομασία, ενώ αντίθετα το 70% των ανθρώπων που τους ψηφίζουν διαφωνούν.
Τον κ. Παπαδόπουλο παρουσίασε ο υπεύθυνος της επιτροπής εθνικών θεμάτων Θεόδωρος Παυλάκος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλίας Τσεκερίδης.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6269&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 15.03.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote