Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ Εκτύπωση E-mail
13.03.11

Νέα Υόρκη

Τέσσερις αναμένεται να είναι τελικά οι τελετάρχες της φετεινής παρέλασης, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Σταθάκειο.

Η γνωστή φιλέλληνας γερουσιαστής από την Νέα Υόρκη Κάρολιν Μαλόνι και ο γερουσιαστής από την Φλόριδα Γκας Μπιλιράκης, που αποτελούν ηγετικά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης των Ελληνικών θεμάτων( Hellenic Caucus) στο Αμερικανικό Κογκρέσο, μαζί με τον καρδιολόγο ιατρό Βασίλειο Τένετ, ανακοινώθηκε ότι δέχθηκαν την τιμητική πρόταση να είναι τελετάρχες της φετεινής παρέλασης και μαζί με τον κ.Δημήτρη Καστανά, θα ηγηθούν των εορταστικών εκδηλώσεων της Ομογένειας.
Αναφερόμενος στην διαδικασία επιλογής των τελεταρχών της παρέλασης ο Φίλιπ Κρίστοφερ, τόνισε «ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στο μέλλον», ενώ όσον αφορά στην ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης, που θα πραγματοποιηθεί από το τοπικό κανάλι 9, επεσήμανε την ανάγκη προβολής των Εθνικών μας θεμάτων.
Ανακοινώθηκε επίσης, ότι την Παρασκευή 25 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο η καθιερωμένη τελετή για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας με την συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Στα οικονομικά της παρέλασης αναφέρθηκε ο κ. Γεώργιος Παράλεμος, ο οποίος ανέφερε ότι έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής το ποσόν των 141.000 δολαρίων , εκ των οποίων οι 60.000 δεν έχουν εισπραχθεί ακόμα και αναμένονται τις επόμενες ημέρες.
Ωστόσο την ίδια βραδιά, ανακοινώθηκαν οι προσφορές του κ. Κωνσταντίνου Κοντογιάννη (10.000) και του Βασίλειου Μεσσάδου (5.000), τις οποίες κατέθεσαν για το ταμείο της φετεινής παρέλασης.
Την ανοδική πορεία των εσόδων του λευκώματος ανακοίνωσε ο κ. Γεώργιος Κίτσιος, ο οποίος ανέφερε ότι έχουν εισπραχτεί μέχρι στιγμής 37.000 δολάρια και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερα, αγγίζοντας το ποσόν των 50.000 δολαρίων.
Έκκληση απηύθυνε για το λαχείο της παρέλασης ο κ. Βασίλειος Εγγλέζος, τονίζοντας ότι έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής 6.000 λαχνοί.
Αυξημένη παρουσιάστηκε και η συμμετοχή των τμημάτων που θα παρελάσουν, καθώς μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί 55 τμήματα και 34 τροχοφόρα άρματα, των οποίων η σειρά παρουσίασης θα ανακοινωθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου μετά την σχετική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Όσον αφορά στο άγημα των Ευζώνων που θα ηγηθεί της παρέλασης, ανακοινώθηκε ότι θα παραβρεθούν στην τελετή ύψωσης της Ελληνικής σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαρτίου στις 1.00 το μεσημέρι, στην συνέχεια θα εμφανιστούν στην επίδειξη χορευτικών ομάδων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου στο Κρητικό σπίτι στην Αστόρια και θα ολοκληρώσουν τις εμφανίσεις τους με την παρέλαση της Κυριακής 27 Μαρτίου.
Επίσης το ιδιωτικό σχολείο «Πλάτων» του Μπρούκλιν, προσφέρθηκε να διαθέσει την ορχήστρα του σχολείου, η οποία θα συνοδεύσει το άγημα των Ευζώνων κατά την διάρκεια της παρέλασης.
Στην ίδια συνεδρίαση παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα της, παραβρέθηκε και η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και παρότρυνε τους Ομογενείς να δώσουν εντυπωσιακό παρών στην εθνική μας παρέλαση.
Παραβρέθηκαν επίσης και απηύθυναν χαιρετισμό οι κκ. Τζίμης Κόκοτας και Ανδρέας Ζαχαριάδης , οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την Ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την γενέτειρα στις εορταστικές εκδηλώσεις θα είναι, η κ. Έλενα Παναρίτη (Πασόκ), Αθανάσιος Δαβάκης (Νέα Δημοκρατία) και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος (Λαός) .
Τέλος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Ομογενειακών ΜΜΕ, ζήτησε να τονιστεί ιδιαίτερα η έγκαιρη διεξαγωγή της φετεινής παρέλασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 27η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6263&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 13.03.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote