Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ιαπωνία: Ελεγχοι για ραδιενέργεια σε κατοίκους
Ιαπωνία: Ελεγχοι για ραδιενέργεια σε κατοίκους Εκτύπωση E-mail
12.03.11

Μέχρι και 160 άτομα μπορεί να έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια που εκλύθηκε από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανέφερε αξιωματούχος της ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι τοπικές αρχές μέχρι στιγμής, υπάρχουν ενδείξεις ότι εκτέθηκαν εννέα άτομα. Υπολογίζεται ότι ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει από 70 έως και 160.

 
Η αμερικανική Επιτροπή Ελέγχου των Πυρηνικών (NRC) ανακοίνωσε ότι στέλνει στην Ιαπωνία δύο ειδικούς ώστε να βοηθήσουν «με κάθε δυνατό τρόπο». Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γκρέγκορι Γιάσκο, σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για ειδικούς σε αντιδραστήρες ζέοντος ύδατος και ότι μετέχουν στην αποστολή έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται καθ' οδόν για την Ιαπωνία.
 
Οι ιαπωνικές αρχές υποβάλλουν σε ελέγχους τους κατοίκους που απομακρύνθηκαν από την περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα 1, όπου σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου έκρηξη.
  
Μολονότι η κυβέρνηση επιμένει ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι χαμηλά, διέταξε να εκκενωθεί μια περιοχή σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό.
 
Στα κέντρα εκκένωσης του πληθυσμού υπάλληλοι που φορούν λευκές μάσκες και ειδικά προστατευτικά ρούχα χρησιμοποιούν χειροκίνητα σκάνερ για να ελέγξουν τους νεοφερμένους για ραδιενέργεια.
 
 Όσοι ζούσαν στην περιοχή που εκκενώθηκε ή υπήρχαν ενδείξεις ότι μπορεί να είχαν εκτεθεί στη ραδιενέργεια διαχωρίζονταν από τους υπόλοιπους που απλώς αναζητούσαν καταφύγιο για να περάσουν τη νύχτα.
 
Υπολογίζεται ότι 90.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους κοντά στην περιοχή και οι αρχές ετοιμάζονται να μοιράσουν ιώδιο σε όσους έμειναν κοντά στο εργοστάσιο και μπορεί να έχουν εκτεθεί. Το ιώδιο βοηθά στην προστασία κατά του καρκίνου του θυρεοειδούς.
 
Η έκρηξη προκάλεσε φόβους για τήξη του πυρήνα, όμως οι ειδικοί λένε ότι οι εικόνες που προβλήθηκαν, υποδηλώνουν πως εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα μικρή ποσότητα ραδιενέργειας.
 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε από τη Γενεύη ότι ο κίνδυνος για την υγεία από τη διαρροή ραδιενέργειας στην Ιαπωνία φαίνεται ότι είναι «σχετικά μικρός». Ωστόσο, υποσχέθηκε ότι οι ειδικοί του είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τις ιαπωνικές αρχές, αν αυτό καταστεί αναγκαίο.
 

ΝΟΟΖ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6262&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote