Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Εκτύπωση E-mail
15.10.07

Του Σάκη Σερέτη

 Τον δρόμο της ασάφειας και της διγλωσσίας ακολούθησαν για μια ακόμη φορά οι αυτοδιόριστοι της 29ης οδού,οι οποίοι επικαλούνται και λίστα με τα πεπραγμένα τους,που σημειωτέον θα εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εαν δοθεί στην δημοσιότητα..

Τίποτα καινούργιο,τίποτα πρωτότυπο και οι απεγνωσμένες εκκλήσεις για ενότητα και συμφιλίωση που μοίρασε απλόχερα ο κ.Ν.Διαμαντίδης,είχαν την μυρωδιά του μπαγιάτικου ξαναζεσταμένου φαγητού, που προετοίμασε για τις ανάγκες της βραδυάς ο εκλογομάγειρας της παράταξης.

 Γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης με οριακή πλειοψηφία, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11Οκτωβρίου στο Σταθάκειο και ηταν η πρώτη μετά την περίοδο των διακοπών.

Η εικόνα της αποστασιοποίησης της οργανωμένης Ομογένειας απο τις δραστηριότητες της αυτοδιόριστης διοίκησης του οργανισμού,μιλάει απο μόνη της και η άδεια αίθουσα της Ομοσπονδίας,εδωσε το έναυσμα στον Επίτιμο πρόεδρο κ.Β.Σταθάκο να επαναλάβει τις γνωστές και τετριμμένες πλέον εκκλήσεις του περί ενότητας και συμφιλίωσης.

Ευθυγραμισμένος στα λόγια του Επίτιμου και ο κ.Ν.Διαμαντίδης,ο οποίος πήγε και λίγα βήματα παραπέρα υπερασπιζόμενος την νομιμότητα εκλογής του συνδιασμού του.“Οι εκλογές διεξήχθησαν σύμφωνα με το καταστατικό τόνισε και γιαυτό η εφορευτική επιτροπή επικύρωσε το αποτέλεσμα,που μας έδωσε το δικαίωμα να διοικήσουμε για τα επόμενα δυο χρόνια”.

Αναφερόμενος στην δικαστική διαμάχη που εχει διχάσει την Ομογένεια ο κ.Ν.Διαμαντίδης, επανέλαβε οτι η Αμερικανική δικαιοσύνη εχει απορίψει τις ενστάσεις της πλευράς των αποκλεισμένων,χωρίς ομως να δώσει περισσότερες εξηγήσεις επι της ουσίας, φωτίζοντας και την αθέατη πλευρά του προβλήματος,οπου βρίσκεται και η πραγματική αλήθεια.

Ο κ.Ν.Διαμαντίδης καταφέρθηκε εναντίον αυτών που οδήγησαν την Ομοσπονδία στα δικαστήρια και ζήτησε να τερματισθούν οι διαμάχες,χωρίς ομως να μπορέσει να υποδείξει τον τρόπο εκτόνωσης της κρίσης που ταλανίζει τον Οργανισμό για περισσότερο απο ενα χρόνο.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του και υπερασπιζόμενος τις θέσεις του,δέχθηκε τα “πυρά”του κ.Π.Γαλάτουλα (πρόεδρου του συνδιασμού των αποκλεισμένων) ο οποίος ανέφερε οτι οι πληροφορίες και οι απαντήσεις περί δικαστικής δικαίωσης της πλευράς του κ.Ν.Διαμαντίδη,δεν εχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα καθώς το δικαστήριο δεν εχει πάρει καμμία απόφαση επι της ουσίας,αφου δεν εχει πραγματοποιηθεί η ακροαματική διαδικασία.

“Πυροδοτείτε την ενότητα που επικαλείσθε και με λανθασμένες πληροφορίες προσπαθείται να κερδίσεται τις εντυπώσεις”,τόνισε ο κ.Π.Γαλάτουλας και συνεχίζοντας ανέφερε οτι εστειλε πέντε επιστολές με προτάσεις για συμφιλίωση και ενότητα,οι οποίες δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα ,λόγω της σκληρής στάσης που ακολούθησαν ο κ.Ν.Διαμαντίδης και οι γύρω του.

Οκ.Π.Γαλάτουλας  καταφέρθηκε εναντίον της εφορευτικής επιτροπής,αναφέροντας το εκπρόθεσμο της κατάθεσης των ενυπόγραφων δηλώσεων αποδοχής υποψηφιότητας του συνδιασμού του κ .Ν.Διαμαντίδη,ενω παράλληλα αναφέρθηκε στις ενστάσεις κατά του κύρους των εκλογών που απορίφθηκαν χωρίς καμμία εξήγηση.

Για μονόλογο δίχως όρια κατηγόρησε τον κ.Ν.Διαμαντίδη ο κ.Α.Στασινός, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε οτι δεν δίνεται η ευκαιρία στον ίδιο αλλά και σε άλλους, να εκφράσουν δημοκρατικά τις αντίθετες απόψεις τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ.Γ.Αλεξίου ο οποίος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας οτι “με τον μονόλογο του  ο κ.Ν.Διαμαντίδης προσπαθεί να εξαντλήσει τον χρόνο με αποτέλεσμα να εχει φτασει 10 η ώρα και να μην εχει προλάβει να μιλησει κανένας άλλος”. 

 Οσον αφορά το επίμαχο θέμα του “συνεδρίου”,ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ.Δ.Δημητρίου,δεν έδωσε πολλές εξηγήσεις και αρκέσθηκε στο γεγονός “οτι ειχαν συγκεντρωθεί 28.000$ απο προσφορές,ενω η δαπάνη άγγιξε τις 38.827$.

Η διαφορά των χρημάτων τόνισε,καλύφθηκε απο το ποσό των 15.000$που ειχε διατεθεί απο την αρχή.

Ο κ.Δ.Δημητρίου ομως σαν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του “συνεδρίου” δεν αναφέρθηκε καθόλου στο γεγονός της αναβολής του “συνεδρίου”,αλλά ούτε και πως θα επιστραφούν τα χρήματα που ξοδεύτηκαν απο το ταμείο της παρέλασης.

Τον οικονομικό απολογισμό παρουσίασε ο ταμίας της οργάνωσης κ.Χ.Βουρνάς και κατά την διάρκεια της συζήτησης,με μια αρκετά εύστοχη παρατήρηση που έκανε ο κ.Γ.Σερέτης,διευκρινίστηκε οτι ο απολογισμός δεν εχει ελεγχθεί απο την αρμόδια εξελεγκτική επιτροπή και κατά συνέπεια δεν μπορεί να εγκριθεί απο τα μέλη της γενικής συνέλευσης.

Για την ιστορία αναφέρω οτι παρόμοιος έλεγχος δεν εχει πραγματοποιηθεί και στους οικονομικούς απολογισμούς του ταμείου της παρέλασης,τα δυο τελευταία χρόνια (2006-2007),με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς εκ του ασφαλούς, ποιά ειναι η πραγματική εικόνα του ταμείου της παρέλασης.

Τέλος, την παραίτηση της για προσωπικούς λόγους υπέβαλλε η κ.Παναγιώτα Σπυροπούλου απο το Δ.Σ.της Ομοσπονδίας και την θέση της κατέλαβε ο κ.Δ.Πυλαρινός.  
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=626&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 16.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων