Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο Σιράκ και οι δικοί μας
Ο Σιράκ και οι δικοί μας Εκτύπωση E-mail
12.03.11

Ενας από τους μακροβιότερους, εν ζωή, πολιτικούς της Ευρώπης και για 12 συναπτά έτη Πρόεδρος της κραταιάς Γαλλικής Δημοκρατίας, – ο κ. Σιράκ – σέρνεται στα Ανακριτικά Γραφεία και από δω και πέρα στα ακροατήρια (και τα εδώλια) κατηγορούμενος, πια.

Διότι, – κατά το κατηγορητήριο – την εποχή που ήταν δήμαρχος στο Παρίσι προσέλαβε και διόρισε παράτυπα, – προκειμένου να έχει εκ του λόγου τούτου παράνομο πολιτικό όφελος ο ίδιος – 28 υπαλλήλους.

Από τις μη νόμιμες αυτές προσλήψεις ο Δήμος του Παρισιού – και, άρα, το Γαλλικό Δημόσιο – ζήμιωσε 2.100.000 ευρώ, – ποσό που υποχρεώθηκε να καλύψει κατά 500.000 ο ίδιος προσωπικά ο Σιράκ και κατά το υπόλοιπο των 1.600.000 ευρώ, το κόμμα του, – οπαδοί του οποίου ήταν οι 28 παρατύπως διορισμένοι...
Δηλαδή: Ναι μεν η προξενηθείσα ζημιά στο Δημόσιο πληρώθηκε από τους υπαιτίους, επειδή, όμως, ο άδικος και κολάσιμος χαρακτήρας των πράξεων (των παράνομων διορισμών) παραμένει, ο Σιράκ θα υποστεί –και τον ποινικό δικαστικό έλεγχο ως ο έσχατος πολίτης.
Πριν από μια εβδομάδα, εξάλλου, ο Γερμανός υπουργός Αμυνας – επίδοξος διάδοχος της κ. Μέρκελ – υποχρεώθηκε να παραιτηθεί διότι αποκαλύφθηκε ότι το διδακτορικό του δίπλωμα το πήρε κάνοντας λογοκλοπή στη διδακτορική διατριβή του. Συγχρόνως, το Πανεπιστήμιο που του χορήγησε το δίπλωμα έσπευσε και του το ακύρωσε, ως προϊόν απάτης.
Εγινε επίσης γνωστό ότι στις αρχές Μαΐου παραπέμπεται να δικαστεί ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Μπερλουσκόνι κατηγορούμενος για ερωτικές σχέσεις με ανήλικη, – παρά το γεγονός ότι η φερόμενη ως ανήλικη θα κόλαζε και όσιο αναχωρητή στην έρημο της Νουβίας.
Δεν έκλεισε ακόμη έτος που δεκάδες Αγγλοι βουλευτές και υπουργοί αναγκάσθηκαν να επιστρέψουν στο κράτος χρήματα (μικροποσά, φυσικά) που εισέπραξαν δήθεν για τις ανάγκες των βουλευτικών γραφείων τους, ενώ τα διέθεσαν για αλλότριους σκοπούς (αγορές, εκδρομές, επισκευές οικιών κ.λπ.).
Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά τα κρούσματα δωσιδικίας πολιτικών στα κοινά δικαστήρια ανά την Ευρώπη;
(Και υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα ανά τον κόσμο: Από τα 150 χρόνια φυλακή που επέβαλαν τα αμερικανικά δικαστήρια σε αρχιαπατεώνα του Χρηματοπιστωτικού μέχρι την τριετή φυλάκιση του πρωθυπουργού της Ισλανδίας).
Τα γράφουμε για να υπογραμμίσουμε τα αυτονόητα. Οτι σε καμιά χώρα του πολιτισμένου κόσμου κανένας πολιτικός, όσο ψηλά και να στέκεται, δεν είναι υπεράνω του νόμου. Οτι σε καμιά χώρα δεν υπάρχουν ρυθμίσεις που να αφήνουν τους παρανομούντες υπουργούς στο απυρόβλητο. Οτι αποτελεί η χώρα μας μια θλιβερή και παγκόσμια πρώτη. Και ότι, επιμένοντας η Ελληνική Συντεχνία των Πολιτικών να έχει ιδιάζουσα δωσιδικία (που ισοδυναμεί με ατιμωρησία), νοθεύει το δημοκρατικό πολίτευμα και αποτελεί, ουσιαστικά, το νήμα από το οποίο υφαίνεται ή πλέκεται το δίκτυ της γενικευμένης ανομίας.
Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της σημερινής κυβέρνησης και ειδικά του κ. Γ. Παπανδρέου: «Ματώνει» καθημερινά χωρίς να κολάζει τους επιόρκους. Και αυτό αποτελεί το οξύτερο διαβρωτικό υλικό που φθείρει την αξιοπιστία του!
 
 Αδέσμευτος τύπος
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6257&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote