Αρχική arrow EDITORIAL arrow ΟΙ «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ» ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
ΟΙ «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ» ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Εκτύπωση E-mail
10.03.11

Του Σάκη Σερέτη

 
Λόγω του μειωμένου αριθμού των μελών που ανταποκρίθηκαν  στην πρόσκληση της Ομοσπονδίας για την διεξαγωγή γενικής συνέλευσης, δεν πραγματοποιήθηκε η προχθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση, γεγονός που προκάλεσε την δυσφορία αρκετών αντιπροσώπων που έδωσαν το παρών.

Ακουστήκαν όμως διάφορες απόψεις κατά την διάρκεια μιας ανεπίσημης συζήτησης που επακολούθησε, με κυρίαρχο θέμα την μείωση του αριθμού των αντιπροσώπων που απαιτούνται για την πραγματοποίηση των γενικών συνελεύσεων.

Ως γνωστό για την σύγκληση γενικής συνέλευσης, απαιτείτε η παρουσία 80 αντιπροσώπων ταμειακώς τακτοποιημένων και στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει εφικτό, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται εντός 10 ημερών με απαραίτητη την παρουσία τουλάχιστον 30 αντιπροσώπων.
 
Ωστόσο η πολυσυζητημένη αλλαγή του καταστατικού, αποτελεί εδώ και χρόνια μια από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες του κάθε συνδυασμού που φλερτάρει με την εξουσία, η οποία εξακολουθεί να παραμένει δυστυχώς στο ράφι των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων μέχρι και σήμερα.
 
Η νέα διοίκηση υπό τον κ. Ηλία Τσεκερίδη, έχοντας  υποσχεθεί προεκλογικά την αναμόρφωση του καταστατικού, είχε επισημάνει την άμεση ανάγκη εκσυγχρονισμού του και είχε ορίσει  ένα χρονικό ορίζοντα για την πραγματοποίηση του αν θυμάμαι καλά.
 
Σήμερα μετά την πάροδο οκτώ μηνών στην εξουσία, προσπαθούν ακόμη να κατασταλάξουν στον αριθμό των «συνταγματολόγων» που θα το επεξεργαστούν, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ούτε μια συνεδρίαση της επιτροπής καταστατικού.
 
Σίγουρα όμως η αναμόρφωση του κανονισμού λειτουργίας της Ομοσπονδίας, δεν αποτελεί προνόμιο κάποιων οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν γνώσεις «συνταγματολόγων» και θα έλεγα μάλιστα, ότι ορισμένοι εξ’ αυτών δεν έχουν καν θέση σε αυτή τη επιτροπή, από την στιγμή που με τις αυθαίρετες ενέργειες τους, το έχουν παραβιάσει κατά συρροή και συνεχίζουν ακάθεκτοι να πράττουν το ίδιο μέχρι και σήμερα.
 
Όμως κακά τα ψέματα, η αναθεώρηση του καταστατικού χρειάζεται προεργασία και ανοιχτό διάλογο με τους συλλόγους επί των άρθρων που χρειάζεται να αλλάξουν, καθώς μόνο έτσι θα υπάρξει η απαραίτητη  αριθμητική συμμετοχή των 80 αντιπροσώπων που απαιτείται για την έγκριση του.
 
Και κάτι τέτοιο, δεν βλέπω να επιτυγχάνεται με την συνδρομή υπότροπων «συνταγματολόγων», οι οποίοι θυμούνται την ύπαρξη του καταστατικού όποτε τους βολεύει και εξυπηρετεί τις προσωπικές τους επιδιώξεις.
«Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα».
 
Συνοψίζοντας θα έλεγα, ότι το θέμα μείωσης του αριθμού των αντιπροσώπων δεν είναι η καλλίτερη λύση και κάτι τέτοιο θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τα ενεργά μέλη του οργανισμού, όπως επίσης  και  όλους αυτούς  που εμφανίζονται μόνο κάθε δυο χρόνια την ημέρα των εκλογών.
 
Αυτό το χρόνιο φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπιστεί δραστικά και στο υπάρχων καταστατικό, υπάρχουν άρθρα που αναφέρουν σαφέστατα τον τρόπο, αρκεί να υπάρχει θέληση εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων να τα τηρήσουν.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6254&Itemid=29

 
< Προηγ.   Επόμ. >