Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σκληρές διαπραγματεύσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι
Σκληρές διαπραγματεύσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι Εκτύπωση E-mail
09.03.11

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βάν Ρομπέϊ συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ την Πέμπτη θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με το Νικολά Σαρκοζί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής χαρακτήρισε δύσκολες και σκληρές τις διαπραγματεύσεις. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Πεταλωτής ανέφερε πως στη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΕΕ αντηλλάγησαν απόψεις τόσο για τα ζητήματα της οικονομίας όσο και για τις εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική, επί των οποίων ο Γ. Παπανδρέου εξέθεσε τις ελληνικές απόψεις.

Μιλώντας στα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ μίας συνολικής λύσης στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ άφησε αιχμές για την στάση του Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Η χώρα μας πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε δύσκολη τη διαπραγμάτευση ενόψει 25ης Μαρτίου, όμως συμπλήρωσε πως πάει στη διαπραγμάτευση με περισσότερα εφόδια απ’ ότι πριν δώδεκα μήνες και με εποικοδομητική διάθεση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε πως ακόμα και το χρέος να ήταν μηδενικό, «έχουμε κατεστημένα να αντιμετωπίσουμε που δεν θέλουν αλλαγές, που δεν θέλουν ακόμα και την εφαρμογή των νόμων που νομοθετούμε».

Μίλησε για τις αγκυλώσεις και την αδράνεια της δημόσιας διοίκησης και για τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον πως άλλα λέει μέσα άλλα έξω.«Δεν είναι σοβαρά πράγματα, την ώρα που η χώρα μας περνάει μια τέτοια κρίση, να χειριζόμαστε τα θέματα με ελαφρότητα, δηλαδή να λέμε εδώ - και αναφέρομαι προφανώς στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - πόσο καταστροφικό είναι το μνημόνιο, και έξω να μιλάνε για την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής του».

Νομικές κινήσεις κατά Moody’s

Δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους καλούν τον υπουργό Οικονομικών να κινηθεί νομικά εναντίον της 
Moody’s για την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά 3 μονάδες.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ρωτήθηκε για το θέμα από τους δημοσιογράφους, απάντησε πως η κυβέρνηση ερευνά τις δυνατότητες για νομικές κινήσεις κατά της Moody’s.

Παπακωνσταντίνου για περάμβαση Γκάιτνερ

«Συνομιλούμε με αμερικανούς ομολόγους, αλλά η παρέμβαση του αμερικανού υπουργού Οικονομικών στην ΕΕ για το θέμα του χρέους Ελλάδας και Ιρλανδίας δεν ήταν προϊόν προσυννενόησης», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών στους δημοσιογράφους μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι οι Αμερικανοί θέλησαν να βοηθήσουν όπως και την προηγούμενη φορά, υπονοώντας τη συγκρότηση του μηχανισμού στήριξης.

«Οι ΗΠΑ μιλούν αυτόνομα επειδή ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού συστήματος», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και κατέληξε λέγοντας ότι έχουν δει τι σημαίνει η κατάρρευση μίας τράπεζας.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6251&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote