Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Συμβιβασμός με Σκόπια ή βέτο Εκτύπωση E-mail
14.10.07
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με την Αθήνα να εμφανίζεται έτοιμη για έναν «έντιμο συμβιβασμό» επί κοινά αποδεκτής σύνθετης ονομασίας, αλλά και αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει το όπλο του βέτο στο ΝΑΤΟ, εάν τα Σκόπια εμμείνουν στην πλήρως ανελαστική στάση τους

. Σε συνέντευξή της προς την «Κ», η υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, καλεί τα Σκόπια «να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση», αλλά σπεύδει να προσθέσει ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα», εάν το ζήτημα δεν επιλυθεί. Διευκρινίζει δε ότι η Αθήνα θα αποδεχόταν μια διακριτή ονομασία, η οποία θα προσδιόριζε τη γειτονική χώρα σε σχέση με τη Μακεδονία ως γεωγραφική ενότητα.

Η υπουργός Εξωτερικών αναγνωρίζει πως θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά σημειώνει ότι «ο στρουθοκαμηλισμός δεν μπορεί να είναι εξωτερική πολιτική». 

Προτεραιότητες της κυβέρνησης Οκτώ μείζονες αλλαγές, που συνιστούν τον πυρήνα του μεταρρυθμιστικού έργου της τρέχουσας τετραετίας, θα δρομολογήσει η κυβέρνηση από τις 12 Νοεμβρίου, με στόχο να ολοκληρωθούν έως τον Σεπτέμβριο του 2008.

 Οι αλλαγές αφορούν τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, το ασφαλιστικό, τον έλεγχο των προμηθειών φαρμάκου, την Ο.Α. και την ιδιωτικοποίηση λιμένων, την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων, την εκπαίδευση και τη διοικητική δομή σε συνδυασμό με τον εκλογικό νόμο. 

 καθημερινη

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=625&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 15.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων