Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αντεπίθεση Καντάφι με σφυροκόπημα
Αντεπίθεση Καντάφι με σφυροκόπημα Εκτύπωση E-mail
08.03.11

Αντεπιτέθηκαν οι δυνάμεις του Καντάφι, με πολλά θύματα να αναφέρονται σε διάφορα σημεία της Λιβύης, την ώρα που κυβερνητικό στέλεχος, ο πρώην πρωθυπουργός Ζαντάλαχ Αζούς αλ Τάλχι, ζήτησε "να γίνει διάλογος" με τους αντικαθεστωτικούς εξεγερμένους στη Βεγγάζη, οι οποίοι απάντησαν αρνητικά. Το Εθνικό Συμβούλιο τόνισε ότι "δεν συζητά με τον Καντάφι, τον γιό του Σαΐφ αλ Ισλάμ ή τον αλ Τάλχι, μετά από την αιματοχυσία".

Κατά τα λοιπά, βομβαρδίστηκε η πόλη Ρας Λανούφ, πετρελαϊκός κόμβος, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις πολίτες. Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελία του κινήματος της λιβυκής νεολαίας, κυβερνητικοί έχουν πληρώσει κατοίκους στα γειτονικά χωριά με την πόλη αυτήν, ώστε να λάβουν θέσεις στα σπίτια και να επιτίθενται απ εκεί, πολιορκώντας την Ρας Λανούφ. Από τα δυτικά οι εξεγερμένοι προελαύνουν με δυσκολία προς τη Σίρτη, τη γενέτειρα του Καντάφι με στόχο να βαδίσουν και προς την Τρίπολη. Οι κυβερνητικοί επιχειρούν να ανακαταλάβουν πόλεις υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων.

Οι εξεγερμένοι "απέρριψαν" προσφορά του Καντάφι


Το Al Jazeera μετέδωσε ότι οι εξεγερμένοι απέρριψαν την προσφορά του Καντάφι να πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Βουλή της χώρας προκειμένου να υπάρξει διαπραγμάτευση για τους όρους που θέτει προκειμένου να παραιτηθεί.

Το δίκτυο ανέφερε ότι πηγές στο προσωρινό συμβούλιο των αντικαθεστωτικών είπαν στον ανταποκριτή του στη Βεγγάζη πως η προσφορά απορρίφθηκε διότι θα ισοδυναμούσε με μια "έντιμη" έξοδο για τον Καντάφι και θα "προσέβαλε" τα θύματά του.

Το ρεπορτάζ συμπληρώνει ότι ο Καντάφι ήθελε εγγυήσεις για την προσωπική ασφάλεια του ιδίου και της οικογένειάς του και την δέσμευση ότι δε θα δικαστούν. Η προσφορά προέβλεπε την παράδοση της εξουσίας από τον Καντάφι σε μια επιτροπή που θα σχηματιζόταν από το γενικό λαϊκό Κογκρέσο, σύμφωνα με το δίκτυο.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6247&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote