Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 2011
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 2011 Εκτύπωση E-mail
07.03.11

Του Σάκη Σερέτη

Με επιτυχία διεξήχθη ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της Μις Ανεξαρτησίας 2011 το Σάββατο 5 Μαρτίου στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο στη Αστόρια.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 16 υποψήφιες, οι οποίες έπρεπε να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις θρησκευτικού και ιστορικού περιεχομένου, καθώς επίσης και σε δυο ερωτήσεις κρίσεως.

Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Κάβουρα, η οποία κατέκτησε άξια τον φετεινό τίτλο της Μις Ανεξαρτησία 2011, καθώς απάντησε με σχετική άνεση σε όλες τις ερωτήσεις στην Ελληνική γλώσσα, γεγονός που εντυπωσίασε το κοινό και τους κριτές.
Η Αλεξάνδρα Κάβουρα είναι φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Κουίνς και σπουδάζει Αγγλική φιλολογία, ενώ ο επόμενος στόχος της είναι να συνεχίσει στην Νομική.
Αποτελεί δραστήριο μέλος του συλλόγου Ελλήνων φοιτητών «Ικαρος» του Πανεπιστημίου του Κουίνς και είναι μέλος στην κοινότητα της Αγίας Τριάδας του Χίκσβιλ στο Λονγκ Αϊλαντ, όπου έχει διδάξει για δυο χρόνια στο κατηχητικό σχολείο.
Την θέση της πρώτης επιλαχούσας στον διαγωνισμό κατέλαβε η Μαρία Βιτετζάκη, η οποία κατάγεται από την Κρήτη και σπουδάζει στο Τεχνολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
Δεύτερη επιλαχούσα ήταν η Κωνσταντίνα Σερμετζούδη φοιτήτρια της Νομικής σχολής, της οποίας ο πατέρας κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και η μητέρα της από την Καλαμάτα.
Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν οι ακόλουθες υποψήφιες: Μαίρη Σοφία Γκούση (Μις Αθήνα), Μαρία Κεκάτος (Μις Κεφαλλονιά), Ουρανία Μάστορα (Μις Διαπόντιοι Νήσοι), Όλγα Φυλλακούρη (Μις Δωδεκάνησα), Σίνα Μάνεση (Μις Επτάνησα), Αντζελα Κολοτούρου (Μις Ερείκουσα),Αλεξάνδρα Καριγιάννη (Μις Καλαμάτα), Χριστίνα Βρεττού (Μις Κάσσος), Κατερίνα Αράπη (Μις Λέρος), Βικτόρια Κατέχη (Μις Ναύπακτος), Χριστίνα Μάστορα (Μις Οθωνοί), Ελένη Κατέχη (Μις Σπάρτη),και Αναστασία Θραψίνη (Μις Θεσσαλονίκη).
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Έλληνας Πρόξενος στην Νέα Υόρκη Ευάγγελος Κυριακόπουλος, ο οποίος αποτελούσε και μέλος της κριτικής επιτροπής, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλίας Τσεκερίδης, που απένειμε και τον τίτλο στην νικήτρια του διαγωνισμού.
Την παρουσίαση ανέλαβε με επιτυχία η κ. Αυγερινή Κατέχη, η οποία αν και Επτανήσια στην καταγωγή, αποδείχθηκε Λακωνικότατη παραχωρώντας τον χρόνο στις διαγωνιζόμενες, ενώ τις ερωτήσεις στις υποψήφιες απηύθυναν οι δεσποινίδες Νομική Θεοδοσίου και Μαρία Μαντά.
Σίγουρα ο φετεινός διαγωνισμός ήταν πολύ περισσότερο οργανωμένος από άλλες χρονιές και πολύ πιο σύντομος, ενώ η προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης ήταν αδιάβλητη και εξαιρετικά διαφανής.
Η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή βοήθησε πάρα πολύ στην γρήγορη έκδοση των αποτελεσμάτων και γενικά η όλη διοργάνωση κρίνεται επιτυχημένη.
Το μοναδικό στοιχείο που καθυστέρησε για λίγο την εξέλιξη της εκδήλωσης, ήταν οι τιμητικές κορδέλες που ανέγραφαν τους τίτλους των Μις, οι οποίες δεν παραδόθηκαν εγκαίρως από την κατασκευάστρια εταιρία.
Ωστόσο ο φετεινός διαγωνισμός είχε το δικό του ξεχωριστό στίγμα και σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Πολιτιστικής επιτροπής Αθανάσιο Αρώνη, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του, κατάφερε να παρουσιάσει μια οργανωμένη εκδήλωση αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.
Αρνητικά σχόλια προκάλεσε η απουσία πολλών μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και η μικρή παρουσία του κοινού.

ΥΓ.
Με δεδομένο ότι η χρήση της Ελληνικής γλώσσας από την νικήτρια του διαγωνισμού Αλεξάνδρα Κάβουρα, ενθουσίασε όλους τους παρευρισκομένους, ευελπιστώ στο μέλλον να βρεθούν ακόμη περισσότερες υποψήφιες, που θα ακολουθήσουν τα χνάρια της.

Για περισοτερες φωτογραφιες πατηστε εδω

photos by Hara Saridakis

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6245&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 07.03.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote