Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Από τη Θράκη μέχρι το Καστελόριζο»
«Από τη Θράκη μέχρι το Καστελόριζο» Εκτύπωση E-mail
06.03.11

Το ελληνικό ΥΠΕΞ με ολιγόλογη δήλωση του Γρ.Δελαβέκουρα διευκρίνισε ότι όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα η Ελλάδα διερευνά με την Τουρκία την πλήρη οριοθέτησή της από τη Θράκη μέχρι το Καστελόριζο.

Το σχόλιο ήρθε σε απάντηση σχετικά με τις θέσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ σε ερώτηση για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο σημείωσε ότι στην Τουρκία «είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε το θέμα με την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι και οι δύο χώρες συμφωνούν στους πολιτικούς και νομικούς όρους αυτής της συνεργασίας».

Για το θέμα του Καστελόριζου και της περίληψής του στην συμφωνία (που επηρεάζει δραματικά την κατανομή των περιοχών επιρροής των δύο χωρών), ο κ.Νταβούτογλου είπε ότι «η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις, σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανόμενης και της Χάγης. Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Ασχετα όμως με τη γεωγραφική συνάφεια ή άλλα θέματα, εμείς θέλουμε να λύσουμε όλες τις διαφορές μας με την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών φτάνει την Τρίτη στην Αθήνα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του, Δ. Δρούτσα, και την Τετάρτη θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, απ' όπου θα αρχίσει τη διήμερη περιοδεία του, με σταθμούς την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα, καταλήγοντας την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, για «προσκύνημα» στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6242&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote