Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Εκτύπωση E-mail
02.03.11


Ένταση, αλληλοκατηγορίες και καταγγελίες που αφορούν στα πρόσωπα του προέδρου και του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της προχθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού.

Για άλλη μια φορά, αναδείχθηκε ολοκάθαρα ο ρεβανσισμός και το νοσηρό κλίμα που επικρατεί στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, γεγονός που κρίνεται ιδιαίτερα καταθλιπτικό και αντιπαραγωγικό.
Οι καταγγελίες που εκτοξεύτηκαν από την αντιπολιτευτική ομάδα εις βάρος του προέδρου Ηλία Τσεκερίδη, καθώς επίσης και η πρόταση μομφής εναντίον του γενικού γραμματέα Πέτρου Γαλάτουλα, αποτυπώνουν ευκρινέστατα την υπάρχουσα αντιπαλότητα, η οποία εστιάζεται περισσότερο στο πρόσωπο του γενικού γραμματέα.
Όμως, επειδή το καταστατικό απαιτεί για την κατάθεση πρότασης μομφής την συλλογή τουλάχιστον δέκα(10) υπογραφών οικονομικώς τακτοποιημένων μελών, η σχετική πρόταση στερείται νομικής υπόστασης και επιβεβαιώνει την τακτική της παρακώλυσης, που ακολουθεί από την πρώτη στιγμή η αντιπολιτευτική ομάδα.
Ωστόσο κάποια από τα καταγγελλόμενα, μπορεί να αναδεικνύουν μονόπλευρα την οπτική γωνία των γεγονότων από την πλευρά της αντιπολιτευτικής ομάδας, αλλά και σε κάποια άλλα, επισημαίνουν την σαφή παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας του οργανισμού εκ μέρους των διοικούντων.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε, ότι υπήρξε έγγραφο αίτημα σύγκλησης έκτακτου διοικητικού συμβουλίου, υπογεγραμμένο από τα επτά (7) μέλη της αντιπολίτευσης, το οποίο δεν λήφθηκε υπόψη από την πλειοψηφία του συμβουλίου, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η προτεινόμενη συνεδρίαση.
Τα εξαγόμενα συμπεράσματα όμως και αυτής της συνεδρίασης, δυστυχώς επαληθεύουν το πολεμικό κλίμα που καλλιεργείται εξ’ αρχής και το οποίο συνεχίζεται μέχρι τώρα παραμονές της εθνικής παρέλασης.
Ένα κλίμα το οποίο σίγουρα δεν βοηθά στην επιτυχία διεξαγωγής της παρέλασης, ενώ τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αποτυπώνουν ξεκάθαρα στην γλώσσα των αριθμών, την έλλειψη συνεργασίας και το χάσμα που χωρίζει τα μέλη και των δυο παρατάξεων που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο.
Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε με ένταση, αφορά στο κόστος διεξαγωγής του τηλεμαραθωνίου από το κανάλι του κ. Δημήτρη Καστανά, το οποίο όπως ανακοινώθηκε δημόσια στη προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπή παρέλασης, ανέρχεται στο ποσόν των 10.000 δολαρίων.
Εκφράζοντας την αντίθεση του ο κ. Δημήτρης Καλαμαράς, όσον αφορά στην νομιμότητα της σχετικής απόφασης, τόνισε ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη έγκριση από την γενική συνέλευση των μελών του οργανισμού όπως προβλέπει το καταστατικό και ζήτησε την σύνταξη εγγράφου, στο οποίο θα διευκρινίζονται οι όροι διεξαγωγής και το ποσόν που απαιτείται.
Προτάθηκε δε, να ζητηθεί η σχετική έγκριση από τα μέλη της γενικής συνέλευσης, η οποία θα διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου προκειμένου να είναι νομότυπη αυτή η απόφαση.
Όμως ο τηλεμαραθώνιος θα διεξαχθεί δυο ημέρες νωρίτερα, γεγονός που αφήνει σοβαρές αιχμές για αυθαίρετες αποφάσεις των διοικούντων, οι οποίες συνιστούν σαφέστατη παραβίαση του καταστατικού.
Στην ενημέρωση που έγινε σχετικά με την εκδήλωση ανάδειξης της φετεινής Μις Ανεξαρτησία, ο κ. Αθανάσιος Αρώνης ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου και το εισιτήριο έχει οριστεί στα 25 δολάρια .
Ανακοινώθηκε επίσης ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η σύνθεση της κριτικής επιτροπής, την οποία προτάθηκαν να στελεχώσουν ο κ. Χρήστος Βουρνάς και ο Δημήτρης Καλαμαράς
Τέλος ο πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα τηλεοπτικής κάλυψης της παρέλασης από το κανάλι 9 και εξακολουθεί να περιμένει την όποια θετική ή αρνητική απάντηση από την ιδιοκτήτρια εταιρία.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6230&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 03.03.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote