Αρχική arrow EDITORIAL arrow ΙΔΙΑ ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΓΕΥΣΗ
ΙΔΙΑ ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΓΕΥΣΗ Εκτύπωση E-mail
14.10.07

Του Σάκη Σερέτη

 Η επανάληψη ειναι μητέρα της μάθησης λέει ενα σοφό γνωμικό και η πρόσφατη υποτονική  επαναληπτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, έδωσε για ακόμη μια φορά το μήνυμα της αποχής της οργανωμένης Ομογένειας,απο τις διεργασίες της αυτοδιόριστης διοίκησης του οργανισμού. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα και τις ανησυχίες του κ. Επίτιμου, εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στον κύκλο της απόλυτης υποκρισίας και του ωχαδερφισμού που διαφαίνεται πλέον, οτι εχει κατακυριεύσει την πλειοψηφία των μελών του παρόντος Δ.Σ που παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις αντίθετες απόψεις που κατά καιρούς εχουν εκφρασθεί εκ μέρους τους,εξακολουθούν να συμβαδίζουν στο μονόδρομο της αδιαλλαξίας που χάραξαν απο τον Ιούνιο του 2006.

Η γενική συνέλευση των λίγων,ειναι μια τακτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια και δεν είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των αυτοδιόριστων,αφού αυτή την τακτική είχαν χαράξει και οι προηγούμενες διοικήσεις της Ομοσπονδίας,των οποίων αρκετά απο τα μέλη του Δ.Σ.στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν εμφανιζόντουσαν κατά την πρώτη ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης.

Είχαμε λοιπόν μια απο τα ίδια και σε αυτή την  Γενική Συνέλευση, της οποίας οι φωτογραφίες απεικονίζουν γλαφυρά την αποστασιοποίηση και την αδιαφορία της οργανωμένης Ομογένειας,απο μια οργάνωση που οι καρεκλοκένταυροι μόνιμοι παράγοντες δεν λένε να αλλάξουν,παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους και οι ημέρες και τα εργα του οργανισμού, ακολουθούν βιολογικά μια φθίνουσα πορεία χωρίς κανένα ελπιδοφόρο μήνυμα .Κάποτε οι “μάχες” για την υπεράσπιση των ιδεών των μελών του Δ.Σ.δινόντουσαν στην αίθουσα του οργανισμού,σήμερα δίνονται στα καφενεία και τα διάφορα παρεάκια των παραγόντων, αποφασίζουν για την τύχη και την πορεία της Ομοσπονδίας τις πρώτες πρωϊνές ώρες μετά το μεσονύχτι,καθόσον ειναι στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι ξομάχοι της ζωής.

Κάποτε το Δ.Σ. της “κραταιάς”είχε και αντιπολίτευση οσο μικρή και αν ηταν αριθμητικά,σήμερα το φάντασμα της κόβει νευρικές βόλτες στα πεζοδρόμια της 29ης οδού,καθόσον η μεταλλαγμένη δημοκρατική υπόσταση της εφορευτικής επιτροπής των μονοκρατορικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου,απαγόρευσε ρητά και κατηγορηματικά την συμμετοχή της στην σύνθεση του Δ.Σ.,που υποτίθεται οτι αντιπροσωπεύει ολους τους Ομογενείς.

Διανύουμε ομως την σύγχρονη εποχή και η “δημιουργική” εικόνα των αυτοδιόριστων της Ομοσπονδίας, απαιτούσε ενα μεγάλο εργο που θα έκανε τους Ομογενείς να ξεκολλήσουν απο το βάλτο των αντικαταστατικών εκλογών και να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους,σε ενα επικοινωνιακό θαύμα με θέα την Ακρόπολη.

Η δημιουργία σφραγίσθηκε με την πρόσληψη επικοινωνιακών συμβούλων ,οι οποίοι εφαρμόζοντας μια ριζοσπαστική και πρωτοπόρα θεωρία ,προσπάθησαν να σημειώσουν άλματα στον επικοινωνιακό τομέα και τα αποτελέσματα τους,καταγράφονται με “απόλυτη διαφάνεια” στον πρόσφατο οικονομικό απολογισμό που μας παρουσίασαν,χωρίς να εχει προηγηθεί ο επιβεβλημμένος έλεγχος της εξελεγκτικής επιτροπής.

Το επικοινωνιακό θαύμα με θέα την Ακρόπολη δεν πραγματοποιήθηκε, ομως τα έξοδα “συντονισμού”, οι καταχωρήσεις στον τύπο και η γραμματειακή υποστήριξη ειναι ήδη πληρωμένα και εύλογα αναρωτιέται κανείς, ποιός γεναίος ανδρας θα αναλάβει το βάρος των ευθυνών και θα απολογηθεί ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των μελών-συλλόγων του οργανισμού.

Ο Ελληνισμός της Αμερικής στον 21ο αιώνα ,ζητάει πεισματικά απαντήσεις για την  σύγχρονη κατάντια της «κραταιάς»,καθώς η ριζοσπαστική μέθοδος των ιδιαιτέρων μαθημάτων σε υπότροπους παράγοντες, αποδείχθηκε πολύ ακριβή για το βαλάντιο μας.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=622&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 25.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote