Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μοιράζει χρήμα ο Καντάφι- αυξάνονται οι νεκροί
Μοιράζει χρήμα ο Καντάφι- αυξάνονται οι νεκροί Εκτύπωση E-mail
25.02.11

Πληθαίνουν τα θύματα της βίαιης καταστολής του καθεστώτος Καντάφι, ωστόσο ο αριθμός των νεκρών δεν είναι ακόμη εξακριβωμένος, καθώς μόλις τις τελευταίες ώρες εισήλθαν ξένοι δημοσιογράφοι στο ανατολικό τμήμα της χώρας

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί στην εξουσία, διέταξε μαζική διανομή χρημάτων με τη μορφή αύξησης μισθών και επιδομάτων για την αγορά τροφίμων, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κάθε οικογένεια θα λάβει 500 δηνάρια Λιβύης (400 δολάρια) για να μπορέσει να καλύψει το αυξημένο κόστος των τροφίμων, ενώ οι μισθοί για κάποιες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων υπαλλήλων θα αυξηθούν κατά 150%.

Σφοδρές μάχες

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στα περίχωρα της Τρίπολης καθώς δυνάμεις πιστές στον Καντάφι επιχειρούν να ανακτήσουν τον έλεγχο πόλεων, με την αντιπολίτευση να ελέγχει ήδη μεγάλα αστικά κέντρα στα ανατολικά της χώρας, όπως την Βεγγάζη, και τις πόλεις Μισράτα και Ζουάρα στα δυτικά.

Η Μιζουράτα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, έχει εγκαταλειφθεί από τους οπαδούς του καθεστώτος του Καντάφι, όμως από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε αεροπορική βάση κοντά στην πόλη έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι.

Οι δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της Λιβύης στην ανατολική πόλη Ατζαμπίγια
είπαν στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ότι αποσύρθηκαν από τα στρατόπεδα τους και εντάχθηκαν στις τάξεις των εξεγερμένων που προσπαθούν να ανατρέψουν τον Καντάφι.

Ο Καντάφ αλ-Νταμ, στενός συνεργάτης, σύμβουλος και εξάδελφος του Καντάφι
, παραιτήθηκε από όλα τα δημόσια αξιώματά του, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena.
Παράλληλα, και ο γενικός εισαγγελέας της Λιβύης, Αμπντούλ-Ραχμάν αλ-Aμπαρ, δήλωσε ότι παραιτήθηκε και προσχώρησε στην αντιπολίτευση που επιδιώκει την ανατροπή του Καντάφι.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6214&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote