Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επεισόδια και κοσμοσυρροή στην πορεία
Επεισόδια και κοσμοσυρροή στην πορεία Εκτύπωση E-mail
24.02.11

Βίαια επεισόδια με μεγάλη διάρκεια σημάδεψαν τη μεγάλη χθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.Σύμφωνα με το BBC η συμμετοχή έφτασε τα 30.000 άτομα, ενώ σύμφωνα με το Reuters, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τις 100.000.

Πολύωρες οδομαχίες

Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν γύρω στη μία το μεσημέρι στα Χαυτεία με ομάδες διαδηλωτών και εξελίσσονταν έως τις επτά το απόγευμα. Στο Σύνταγμα, παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι άνοιξαν μετά τις επτά, μικρή ομάδα διαδηλωτών παρέμενε έως και τις οκτώ. Χαρακτηριστικό των χθεσινών επεισοδίων ήταν η εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία, ενώ μετά τη λήξη τους, το Σύνταγμα, η πανεπιστημίου και οι γύρω δρόμοι θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο.

Ξηλώθηκαν ακόμη και τα παγκάκια από την πλατεία Συντάγματος στα οποία οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά και έστησαν οδοφράγματα.

Η πορεία του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία στο Σύνταγμα χωρίς επεισόδια, ενώ γύρω στις 3 είχε ολοκληρωθεί και η πορεία της ΓΣΕΕ. Οι διαδηλωτές από την πορεία της ΓΣΕΕ που είχαν κατέβει προς την Πανεπιστημίου επέστρεψαν στην πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία απαντούσε με δακρυγόνα στην παραμικρή κίνηση διαδηλωτών, ενώ επιθέσεις με χημικά έγιναν και σε μεμονωμένα μπλοκ διαδηλωτών π.χ. εκπαιδευτικών.

Προκλήθηκαν επίσης σημαντικές ζημιές σε τράπεζες, κάηκαν δύο μοτοσυκλέτες της ΕΛΑΣ και έγιναν εννέα συλλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των συλληφθέντων κατείχε τόξο και βέλη καθώς και τσεκούρι. Επίσης έγιναν 17 προσαγωγές ενώ υπάρχουν τρεις τραυματίες αστυνομικοί.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6212&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 24.02.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote