Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κάποιοι βάλανε βουλοκέρι στα αυτιά
Κάποιοι βάλανε βουλοκέρι στα αυτιά Εκτύπωση E-mail
24.02.11

«Όχι στο συνεταιρισμό του πολέμου» και «όχι στη νατοποίηση της Κύπρου» ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πλακάτ σημερινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή ενάντια στην ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη που διοργάνωσε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ).

Εν μέσω ρυθμικών συνθημάτων όπως «60 χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία: Χούντες, Πόλεμοι, Τρομοκρατία» και «έξω όλοι οι στρατοί – ανεξάρτητο νησί» εκφώνησε την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΣΕ Γιαννάκης Σκορδής, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους «σ’ αυτή την οχλαγωγία», όπως είπε, αναφέροντας παράλληλα ότι το ΠΣΕ είναι το μεγαλύτερο Κίνημα Ειρήνης στην Κύπρο που «εκφράζει και συνενώνει στις γραμμές του χιλιάδες Κύπριους – Ε/κ, Τ/κ, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους».

«Αφού κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν, για ποιον κτυπά σήμερα η καμπάνα», είπε, «αφού βάλανε βουλοκέρι στα αυτιά και δεν ακούν τους κτύπους, εμείς φωνάζουμε πολύ πιο δυνατά ακόμα» ότι «δεν επιτρέπουμε να πουληθεί ξανά η Κύπρος», συμπληρώνοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να ξεχνά, πως η εκλογή της σημερινής Κυβέρνησης έχει γίνει, κάτω από τη θέση «όχι στο ΝΑΤΟ, όχι στην ένταξη στο λεγόμενο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», ενώ, ανέφερε ότι «κρίνουμε απαράδεκτες τις ενέργειες των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ με τις οποίες μεθοδεύουν επιβολή μιας υποβολής μιας τέτοιας αίτησης», εκφράζοντας την άποψη ότι «συνιστούν κατάφωρη προσπάθεια παράκαμψης, μα και υπόσκαψης του Προέδρου και της εκτελεστικής εξουσίας», ενώ, «παραβιάζουν την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και μεθοδεύουν παρασκηνιακά την παράδοση γης και ύδατος σε ξένους».
Ειδική μνεία έκανε στην συμπαράσταση μεταξύ άλλων κομμάτων, οργανώσεων, κινήσεων και ομάδων πολιτών, όπως είπε «στη δήλωση συμπαράστασης και συμμετοχής από την Τ/κ Συνδικαλιστική Οργάνωση DEVIS», προσθέτοντας ότι «αυτό αποδεικνύει ότι το ζήτημα αφορά όλους τους Κύπριους και ότι Τ/κ και Ε/κ θυμούνται, ζουν και το ξέρουν καλά ότι είναι θύματα του Νατοϊκού Ιμπεριαλισμού και ενωμένοι παλεύουν ενάντια στο ΝΑΤΟ για Κύπρο Ενωμένη», ενώ, καταληκτικά ανέφερε ότι η σημερινή συγκέντρωση «ας είναι το δικό μας λιθαράκι, για Ειρήνη στη βασανισμένη Κύπρο μας».
Τέλος, μνημόνιο που διαβάστηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΠΣΕ Χρίστο Κουρτελλάρη και εγκρίθηκε από τους παρευρισκόμενους «θεωρεί προδοσία την προσπάθεια ένταξής μας στο πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ που αιματοκύλισε την Κύπρο, σχεδιάζοντας το δίδυμο έγκλημα εις βάρος μας στην Εαρινή Σύνοδό του στην Πορτογαλία το 1971» και καλεί το «άμεσο σταμάτημα τω προσπαθειών για ένταξη στο Στρατόπεδο εκείνων που ευθύνονται για την Κυπριακή τραγωδία». Το μημόνιο επέδωσαν ο Πρόεδρος και ο ΓΓ του ΠΣΕ στον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν, το οποίο εκ μέρους του παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους.
 
 
 
Οι παριστάμενοι
 
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έγινε την ώρα που στην Ολομέλεια συζητείτο το Κυπριακό και αρκετοί βουλευτές του ΑΚΕΛ, μεταξύ αυτών και ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού άφησαν για λίγο τη συνεδρίαση για να βρεθούν στο πλάι των διαδηλώτων. Έξω από τη Βουλή διακρίναμε αρκτεούς υποψήφιους βουλευτές του ΑΚΕΛ, μεταξύ των οποίων η κ. Πραξούλα Αντωνιάδου, η κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου και ο κ. Νίκος Κέττηρος. Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν ενεργά και τα δύο παιδία του Προέδρου Χριστόφια, Χρίστος (φώτο) και Χριστίνα.
 
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6210&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote