Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Γ. Παπακωνσταντίνου: «Ξεχάστε τις εκλογές»
Γ. Παπακωνσταντίνου: «Ξεχάστε τις εκλογές» Εκτύπωση E-mail
19.02.11

Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών επιχείρησε να βάλει ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής. «Ξεχάστε τις εκλογές, δεν μπορεί το θέμα να ανακινείται κάθε τρίμηνο. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ προανήγγειλε νέα μέτρα πριν τα μέσα του 2012, οπότε εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές προκειμένου να δανειστεί.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για τις αποκρατικοποιήσεις, ύψους 50 δισ., ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε "να σταματήσει η εκλογολογία και η μόνιμη επωδός ότι η κυβέρνηση κινείται και ενεργεί με γνώμονα επικοινωνιακά κριτήρια".

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η χώρα θα βρεθεί με χρέος άνω του 150% του ΑΕΠ πριν αρχίσει η αποκλιμάκωσή του και θα πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα για αλλαγές και διαρθρωτικά μέτρα μέσω του προγράμματος προσαρμογής πριν τα μέσα του 2012.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι φέτος θα ξεπεραστεί ο στόχος που έχει τεθεί για τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, ενώ τόνισε ότι η επίτευξη της είσπραξης 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, είναι "δική μας διαχρονικά και όχι "μνημονιακή" υποχρέωση, αφού φτάνοντας και στοχεύοντας στο 2015 ξεπερνά τον χρονικό ορίζοντα του Μνημονίου".

Υποστήριξε δε ότι η "η ύφεση ρηχαίνει, αρχίζουμε να βγαίνουμε από το τούνελ", ενώ σχετικά με την τρόικα ανέφερε ότι "παρ' ότι η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη, η κυβέρνηση δεν "καίει χαρτιά", αλλά διαπραγματεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6189&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote