Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αντ. Σαμαράς: Η πολιτική μας δικαιώνεται
Αντ. Σαμαράς: Η πολιτική μας δικαιώνεται Εκτύπωση E-mail
17.02.11

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και σύγχυση, υποστήριξε κατά την τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων της Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς. Δήλωσε ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας δικαιώνεται από όλες τις πλευρές, αναφέροντας ότι είναι το κόμμα που ξέρει να λέει τα μεγάλα «όχι», αλλά και να κάνει προτάσεις.

Παρουσίασε ως δικαίωση του κόμματος το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος υπέδειξε  ως μόνο δρόμο για την έξοδο από την κρίση την Ανάπτυξη. Κάνοντας αναφορά στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη δημόσια περιουσίας, είπε  πως "τώρα κατάλαβαν όλοι, ότι αν δεν αξιοποιήσει η Ελλάδα την αδρανή Ακίνητη Περιουσία του Δημοσίου, δεν μπορούμε να βγούμε από το φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει προτείνει την αξιοποίηση και όχι το «ξεπούλημα» ή την «εκποίηση» της περιουσίας.

Επιτέθηκε στο Γ. Παπακωνσταντίνου, με αφορμή όσα είπε σήμερα στη Βουλή, ότι ο ίδιος είχε προτείνει να αποτελέσει μνημονιακό στόχο η αξιοποίηση περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ. "Ποιόν; Εμένα που ήμουν από την αρχή αντίθετος! Που το καταψήφισα. Που κατηγορήθηκα γι’ αυτό", είπε και εκανε λόγο για παραλήρημα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέστρεψε στην κυβέρνηση την κατηγορία ότι διακινεί σενάρια πρόωρων εκλογών. Δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν πιστεύει και δεν εμπιστεύεται τον Γιώργο Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι διέψευσε, "με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο" το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη.

Όσον αφορά στο νέο "στρατηγείο" του κόμματος, δήλωσε ότι από εκεί θα "ακτινοβολήσουν" τις θέσεις της Ν.Δ. για την πολιτιστική αναγέννηση του τόπου. "Όχι στο χυδαίο καταναλωτισμό, όχι στο ωχαδελφισμό, όχι στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Όχι στην χρυσόσκονη της εικόνας και στην ευτέλεια του νοήματος. Όχι στον ξύλινο λόγο", σημείωσε.

Τόνισε ότι η Ν.Δ. είναι πλέον το κόμμα με τον πιο σύγχρονο ενιαίο χώρο

"Χρειαζόμασταν αυτή την αναβάθμιση. Τη χωροταξική και την ψυχική, γιατί οι ώρες είναι δύσκολες", πρόσθεσε.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6185&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote